Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pe piața europeană, prețul cărnii de porc a început să scadă

Autor: Mircea Demetermiercuri, 11 octombrie, 2017

Potrivit cotațiilor publicate de publicația de specialitate The Pig Site, spirala prețurilor de pe piața europeană a cărnii de porc a început să scadă. Toate cotațiile au scăzut considerabil, iar exporturile s-au dinamizat într-o oarecare măsură, cu toate că se constată o oarecare stagnare generată de prețurile mici oferite importatorilor de producătorii din Statele Unite și America de Sud.

 

Scăderea prețurilor prețurilor variază de la o corecție de 2,4 cenți, cotată în Marea Britanie, la 5,9 cenți observată în Spania.

 

În ciuda corecțiilor clare ale prețurilor și la un nivel de preț corectat de 1,71 euro pe kg, la sacrificare, Spania continuă să-și mențină poziția de vârf în structura prețurilor celor cinci țări membre ale UE, cele mai semnificative în producția și sacrificarea porcinelor.

 

Și în Germania, cea mai recentă scădere a prețurilor trebuie să fie atribuită creșterii cantităților de porci vii, cu greutăți de sacrificare optime.

 

Rapoarte de analiză făcute de participanții la piață împărtășesc speranța că exportatorii de carne de porc din Europa se vor reîntoarce din nou la un nivel de competitivitate de nivel mondial, după scăderea prețurilor.

 

Cantitățile oferite pe piețele locale de animale vii sunt încă extinse, iar centrele de sacrificare funcționează la capacitate maximă. La începutul acestei săptămâni, starea de spirit continuă să se îndrepte spre stabilizare, pe piețele europene ale porcilor pentru sacrificare. Iată, însă, mai jos, două grafice edificatoare în acest sens:

FAO: Indicele prețurilor la alimente a rămas stabil
Autor: meatmilk  /   vineri, 4 mai 2018

Indicele FAO pentru prețurile la produsele alimentare în aprilie a rămas în linii mari stabil, cu o medie de 173,5 puncte, fiind în creștere ușoară față de luna martie și mai mare cu 2,7% decât în aceeași lună a anului 2017.   Prețurile la cereale și la produsele lactate au continuat să crească, iar cele la zahăr au...

Bursa de energie EEX va tranzacționa lapte și lactate
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 25 aprilie 2018

Bursa Europeană EEX dezvoltă, operează și conectează piețe sigure, lichide și transparente pentru produse energetice și produse conexe, însă, ca dovadă a importanței operațiunilor cu lapte și lactate, își  va extinde comerțul cu produse lactate cu viitorul laptelui lichid începând din 15 august 2018.   În acest fel,...