Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Bauma

Pe piața europeană, prețul cărnii de porc a început să scadă

Autor: Mircea Demetermiercuri, 11 octombrie, 2017

Potrivit cotațiilor publicate de publicația de specialitate The Pig Site, spirala prețurilor de pe piața europeană a cărnii de porc a început să scadă. Toate cotațiile au scăzut considerabil, iar exporturile s-au dinamizat într-o oarecare măsură, cu toate că se constată o oarecare stagnare generată de prețurile mici oferite importatorilor de producătorii din Statele Unite și America de Sud.

 

Scăderea prețurilor prețurilor variază de la o corecție de 2,4 cenți, cotată în Marea Britanie, la 5,9 cenți observată în Spania.

 

În ciuda corecțiilor clare ale prețurilor și la un nivel de preț corectat de 1,71 euro pe kg, la sacrificare, Spania continuă să-și mențină poziția de vârf în structura prețurilor celor cinci țări membre ale UE, cele mai semnificative în producția și sacrificarea porcinelor.

 

Și în Germania, cea mai recentă scădere a prețurilor trebuie să fie atribuită creșterii cantităților de porci vii, cu greutăți de sacrificare optime.

 

Rapoarte de analiză făcute de participanții la piață împărtășesc speranța că exportatorii de carne de porc din Europa se vor reîntoarce din nou la un nivel de competitivitate de nivel mondial, după scăderea prețurilor.

 

Cantitățile oferite pe piețele locale de animale vii sunt încă extinse, iar centrele de sacrificare funcționează la capacitate maximă. La începutul acestei săptămâni, starea de spirit continuă să se îndrepte spre stabilizare, pe piețele europene ale porcilor pentru sacrificare. Iată, însă, mai jos, două grafice edificatoare în acest sens:

Rabobank a publicat Global Dairy Top 20 2017
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 13 iulie 2017

Ca în fiecare an, Rabobank își publică studiul despre cele mai mari 20 de companii lactate din lume. Azi, 13 iulie, a fost publicat Global Dairy Top 20, un clasament care anunță regresul grupului Lactalis, de pe locul 2, anul trecut, pe 3, anul acesta, și revenirea celor de la Danone pe locul 2. Totodată, clasamentul pe care vi-l...

Prețul cărnii de vită a crescut pe piața Statelor Unite ale Americii
Autor: meatmilk  /   miercuri, 8 martie 2017

Cotaţia futures a cărnii de vită a crescut vineri, pe piaţa americană, cumpărătorii şi vânzătorii fiind activi în condiţiile în care au tot apărut informaţii privind cererea susţinută din domeniu. Investitorii au vândut, săptămâna trecută, contracte cu scadenţa în aprilie şi, în acelaşi timp, au cumpărat contracte pe...