Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
IFS

Pe piața europeană, prețul cărnii de porc a început să scadă

Autor: Mircea Demetermiercuri, 11 octombrie, 2017

Potrivit cotațiilor publicate de publicația de specialitate The Pig Site, spirala prețurilor de pe piața europeană a cărnii de porc a început să scadă. Toate cotațiile au scăzut considerabil, iar exporturile s-au dinamizat într-o oarecare măsură, cu toate că se constată o oarecare stagnare generată de prețurile mici oferite importatorilor de producătorii din Statele Unite și America de Sud.

 

Scăderea prețurilor prețurilor variază de la o corecție de 2,4 cenți, cotată în Marea Britanie, la 5,9 cenți observată în Spania.

 

În ciuda corecțiilor clare ale prețurilor și la un nivel de preț corectat de 1,71 euro pe kg, la sacrificare, Spania continuă să-și mențină poziția de vârf în structura prețurilor celor cinci țări membre ale UE, cele mai semnificative în producția și sacrificarea porcinelor.

 

Și în Germania, cea mai recentă scădere a prețurilor trebuie să fie atribuită creșterii cantităților de porci vii, cu greutăți de sacrificare optime.

 

Rapoarte de analiză făcute de participanții la piață împărtășesc speranța că exportatorii de carne de porc din Europa se vor reîntoarce din nou la un nivel de competitivitate de nivel mondial, după scăderea prețurilor.

 

Cantitățile oferite pe piețele locale de animale vii sunt încă extinse, iar centrele de sacrificare funcționează la capacitate maximă. La începutul acestei săptămâni, starea de spirit continuă să se îndrepte spre stabilizare, pe piețele europene ale porcilor pentru sacrificare. Iată, însă, mai jos, două grafice edificatoare în acest sens:

Rabobank: CPTPP, Mercosur și Blockchain vor modifica piața cărnii de vită
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 28 februarie 2018

Potrivit raportului Rabobank Beef, pentru primul trimestru al anului 2018, tranzacțiile comerciale și punerea în aplicare a acordurilor blocurilor geo-comerciale vor fi esențiale pentru această categorie în următoarele 12 luni și vor bulversa piața mondială a cărnii de vită.   După cum se știe, Parteneriatul trans-pacific...

Pe piața europeană a cărnii de porc, cotatiile cresc din nou
Autor: Nora Marin  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Pig Site, pentru prima dată din iunie 2017, cotațiile de porci maturi pentru sacrificare indică o tendință ascendentă pentru lunile următoare.   În Germania, prețurile la producător au crescut cu 3 cenți / kg greutate de sacrificare, iar Țările de Jos, Belgia și Austria au urmat exemplul, ridicându-și cotațiile...