Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pe piața globală, prețul cărnii de porc a atins un nivel record

Autor: Maria Demetriadvineri, 8 septembrie, 2017

Prețurile la exportul global de carne de porc sunt acum la cel mai înalt punct din ultimii doi ani, fiind determinate de carnea de porc europeană care presupune costuri ridicate.

 

Ca urmare, prețurile de carne de porc exportată au continuat să crească și în al doilea trimestru al anului 2017, iar acum sunt cele mai mari, începând din ianuarie 2015, potrivit consiliului AHDB-UK.

 

Valoarea medie a cărnii de porc tranzacționata se bazează pe prețurile celor mai mari patru exportatori, Brazilia, Canada, UE și SUA. În luna iunie a acestui an, ea a atins 2,75 USD pe kilogram, fiind cu 9% mai mare decât în ​​același moment cu un an mai devreme și, după cum s-a menționat, afându-se la cel mai înalt nivel din ianuarie 2015.

 

Creșterea bruscă a prețurilor a fost determinată în mare măsură de creșterea continuă a valorii carnii de porc din UE în perioada aprilie-mai 2017.

 

Acest lucru a însemnat că prețurile din UE au fost, în medie, cele mai ridicate față de cele patru mari exportatoare de carne de porc pe parcursul celor șase luni ale anului 2017. Și, numai în luna mai, ele au fost cu 6% mai mari decât media prețurilor de pe piața internațională.

 

Prețurile mai mari pot părea un lucru bun, dar nu este neapărat cazul. De exemplu, dacă două supermarket-uri vând aceeași carne de porc la prețuri drastic diferite, consumatorul ar fi probabil tentat să selecteze opțiunea mai ieftină. Același lucru este valabil și pentru țările care importă volume mari de carne de porc. Așadar, țările care pot face acest lucru, se vor orienta spre importuri mai ieftine, evitând producătorii din Uniunea Europeană.

 

Prețul extrem de ridicat al cărnii de porc din UE, în al doilea trimestru, indică faptul că produsul este cel mai puțin competitiv, începând cu februarie 2014, față de cel de pe alte piețe, potrivit AHDB-UK.

FAO: Indicele prețurilor a crescut în luna mai din cauza lactatelor
Autor: meatmilk  /   luni, 11 iunie 2018

(Comunicat) Prețurile la produsele alimentare la nivel mondial au crescut în luna mai, înregistrându-se o creștere semnificativă a prețurilor la produsele lactate. Indicele FAO pentru prețurile alimentelor a înregistrat în medie 176,2 puncte în cursul lunii mai, în creștere cu 1,2% față de luna aprilie.   Indicele FAO...

FAO: Indicele prețurilor la alimente a rămas stabil
Autor: meatmilk  /   vineri, 4 mai 2018

Indicele FAO pentru prețurile la produsele alimentare în aprilie a rămas în linii mari stabil, cu o medie de 173,5 puncte, fiind în creștere ușoară față de luna martie și mai mare cu 2,7% decât în aceeași lună a anului 2017.   Prețurile la cereale și la produsele lactate au continuat să crească, iar cele la zahăr au...