Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pe piata japoneza s-a descoperit carne iradiata

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit food.safety.suencs.com, carnea a sase vaci contaminate cu cesiu a fost livrata pe pietele din Fucushima si – foarte probabil – consumata.

Goshi Hosono, ministru de stat responsabil cu afacerile de consum si siguranta alimentara, considera reactiile publice exagerate: Daca ar fi sa consumam zilnic carne contaminata, am putea sa avem de a face cu un pericol. Daca e vorba insa de portii mici, efectele asupra organismului uman sunt minime.

Descoperirea alimentelor infestate a fost facuta de Biroul de Bunastare si Sanatate din Tokyo, la vaci livrate de catre aceeasi ferma. La trei dintre cele sase vaci testate in laborator, nivelul radiatiilor cu cesiu a fost de 3400 becqureli, insemnand de sapte ori mai mult decat limita maxima stabilita.

Investigatia facuta de Prefectura din Fucushima, la ferma livratoare, a scos la iveala un nivel de 57 de ori mai mare al cesiului, in hrana bovinelor din aceasta exploatatie. Fermierii au fost obligati sa distruga loturile de fan.

Guvernul a declarat pentru CNN ca a fost ordonata verificarea tuturor depozitelor de hrana animala, pe un perimetru de 30km, urmand sa fie inspectate 2800 de ferme, pana la sfarsitul lunii. (TS)

Ministrul Petre Daea s-a întâlnit cu omologul său din Sultanatul Oman
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) Marți, 6 noiembrie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Pescuitului din Sultanatul Oman a avut loc întrevederea oficială între ministrul agriculturii Petre Daea si omologul său, dr. Foad Jaafar Sajwani.   Cu această ocazie au fost puse în discuție posibilitățile de colaborare bilaterală sectorială,...

ANZ participă la lucrările tehnice de calificare și clasare a cabalinelor
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) În perioada octombrie-decembrie 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie  participă la Comisia Naţională de Clasare şi Evaluare a Cabalinelor ce desfășoară lucrări tehnice de calificare și clasare a cabalinelor din cadrul hergheliilor de stat.   Clasarea și calificarea cabalinelor se realizează de două ori...