Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Pe piata japoneza s-a descoperit carne iradiata

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit food.safety.suencs.com, carnea a sase vaci contaminate cu cesiu a fost livrata pe pietele din Fucushima si – foarte probabil – consumata.

Goshi Hosono, ministru de stat responsabil cu afacerile de consum si siguranta alimentara, considera reactiile publice exagerate: Daca ar fi sa consumam zilnic carne contaminata, am putea sa avem de a face cu un pericol. Daca e vorba insa de portii mici, efectele asupra organismului uman sunt minime.

Descoperirea alimentelor infestate a fost facuta de Biroul de Bunastare si Sanatate din Tokyo, la vaci livrate de catre aceeasi ferma. La trei dintre cele sase vaci testate in laborator, nivelul radiatiilor cu cesiu a fost de 3400 becqureli, insemnand de sapte ori mai mult decat limita maxima stabilita.

Investigatia facuta de Prefectura din Fucushima, la ferma livratoare, a scos la iveala un nivel de 57 de ori mai mare al cesiului, in hrana bovinelor din aceasta exploatatie. Fermierii au fost obligati sa distruga loturile de fan.

Guvernul a declarat pentru CNN ca a fost ordonata verificarea tuturor depozitelor de hrana animala, pe un perimetru de 30km, urmand sa fie inspectate 2800 de ferme, pana la sfarsitul lunii. (TS)

Carmangeria Godac a devenit Partener Mic dejun al Conferinței Meat.Milk 2013
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Și în acest an, la fel ca la precedentele ediții, Carmangeria Godac, proprietate a domnului Radu Marian, este Partener Mic-Dejun al Expo-Conferinței Meat & Milk 2019, urmând să facă deliciul meselor de dimineață cu unele dintre cele mai bune produse ale sale.   Astfel, Carmangeria Godac va îmbia participanții ca,...

Rabobank: În UE stocurile de intervenție la lapte vor fi absorbite și în T2
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 19 aprilie 2019

Ulterior emiterii raportului de săptămâna trecută, referitor la rezultatele trimestrului 1, în afacerile cu lapte și lactate, Rabobank revine cu previziuni pentru T2, indicând că creșterea aprovizionării cu lapte este puțin probabil să aibă o evoluție favorabilă, până la începutul semestrului doi al anului 2019. Iată acum...