Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pe piata japoneza s-a descoperit carne iradiata

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit food.safety.suencs.com, carnea a sase vaci contaminate cu cesiu a fost livrata pe pietele din Fucushima si – foarte probabil – consumata.

Goshi Hosono, ministru de stat responsabil cu afacerile de consum si siguranta alimentara, considera reactiile publice exagerate: Daca ar fi sa consumam zilnic carne contaminata, am putea sa avem de a face cu un pericol. Daca e vorba insa de portii mici, efectele asupra organismului uman sunt minime.

Descoperirea alimentelor infestate a fost facuta de Biroul de Bunastare si Sanatate din Tokyo, la vaci livrate de catre aceeasi ferma. La trei dintre cele sase vaci testate in laborator, nivelul radiatiilor cu cesiu a fost de 3400 becqureli, insemnand de sapte ori mai mult decat limita maxima stabilita.

Investigatia facuta de Prefectura din Fucushima, la ferma livratoare, a scos la iveala un nivel de 57 de ori mai mare al cesiului, in hrana bovinelor din aceasta exploatatie. Fermierii au fost obligati sa distruga loturile de fan.

Guvernul a declarat pentru CNN ca a fost ordonata verificarea tuturor depozitelor de hrana animala, pe un perimetru de 30km, urmand sa fie inspectate 2800 de ferme, pana la sfarsitul lunii. (TS)

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...