Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pe producatorii suedezi de carne ii asteapta vremuri grele

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cresterea costurilor de productie si inasprirea normelor de mediu forteaza un numar din ce in ce mai mare de producatori suedezi de carne sa renunte la afacerile in domeniu, desi cererea pentru acest tip de carne este in usoara crestere, scrie presa locala. Probleme mai mari se inregistreaza pe segmentele pui si porc. Analistii estimeaza ca, daca situatia se mentine, este posibil ca, in curand, produsele din carne importata – mai ieftine – sa le depaseasca in vanzari pe cele locale.

Reprezentanti ai industriei suedeze a carnii admit ca au devenit victime ale standardelor proprii, foarte ridicate, in ceea ce priveste bunastarea animalelor si protectia mediului. Anul trecut numarul de porci abatorizati in Suedia a scazut cu 10% .

Ministrul Petre Daea s-a întâlnit cu omologul său din Sultanatul Oman
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) Marți, 6 noiembrie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Pescuitului din Sultanatul Oman a avut loc întrevederea oficială între ministrul agriculturii Petre Daea si omologul său, dr. Foad Jaafar Sajwani.   Cu această ocazie au fost puse în discuție posibilitățile de colaborare bilaterală sectorială,...

ANZ participă la lucrările tehnice de calificare și clasare a cabalinelor
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) În perioada octombrie-decembrie 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie  participă la Comisia Naţională de Clasare şi Evaluare a Cabalinelor ce desfășoară lucrări tehnice de calificare și clasare a cabalinelor din cadrul hergheliilor de stat.   Clasarea și calificarea cabalinelor se realizează de două ori...