Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Pentru ajutorul De Minimis s-au calificat 7.000 de firme

Autor: Meat MIlkmiercuri, 29 ianuarie, 2014

(Mediafax) Aproape 7.100 de firme mici si mijlocii au obtinut punctajul minim, de 60 de puncte, necesar pentru a trece in etapa urmatoare pentru obtinerea ajutorului de minimis, in conditiile in care bugetul alocat ar ajunge la minim 1.111 de IMM-uri, cele mai multe cereri fiind in Bucuresti, Cluj si Timis.

IMM-urile au putut sa depuna cereri pentru ajutorul de minimis in perioada 15 ianuarie, ora 10:00, 24 ianuarie, ora 20.00, interval in care au fost incrise in program 7.138 de firme. Dintre acestea, 7.082 au obtinut punctajul minim, de 60 de puncte, pentru a trece in etapa de verificare a dosarelor, potrivit datelor Departamentului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism (DIMMMAT), citate de Mediafax.

Ajutorul de minimis pentru IMM-uri, in cuantum de maxim 100.000 de euro, acopera 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aprobate pentru finantare, iar perioada de acordare este de doi ani fiscali.

Cele mai multe inscrieri in program s-au facut in Bucuresti (927 IMM-uri), Cluj (474 IMM-uri), Timis (357 IMM-uri) si Bihor (345 IMM-uri). IMM-urile trebuie sa mentina locurile de munca existente la data inregistrarii cererii de finantare si sa creeze pana la finalizarea investitiei, dar si sa mentina ulterior pentru o perioada de trei ani locurile de munca pentru persoane care nu au avut contract individual de munca in ultimele trei luni.

Autoritatile estimeaza ca vor beneficia de aceste ajutoare cel putin 1.111 de IMM-uri, daca toate solicitarile ar viza nivelul maxim al ajutorului de minimis. Ajutoarele se vor acorda pe baza unor punctaje si nu pe principiul primul venit-primul servit.

Punctajul acordat IMM-urilor la inscriere este urmatorul: pentru productie – 35 de puncte, la invatamant, stiinta, cercetare – 30 puncte, iar pentru servicii, sanatate, asistenta sociala, cultura si arta – 20 puncte. Microintreprinderile primesc 15 puncte, intreprinderile mici – 10 puncte, iar cele mijlocii – 5 puncte. Al treilea indicator, de departajare, vizeaza numarul de persoane angajate. Astfel, pentru un angajat firma primeste 15 puncte, pentru doua locuri de munca nou create – 20 de puncte, 3 locuri de munca – 25 puncte, 4 locuri – 30 puncte si cinci locuri – 35 de puncte.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...