Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pentru o bursa electronica a pestelui la tulcea ar fi nevoie de fonduri europene

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA) a preluat prin intermediul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) dorinta producatorilor piscicoli din Delta de a se organiza o bursa electronica de peste.
Presedintele ANPA, Marian Manaila, a declarat ca proiectul vehiculat inca de acum trei ani de conducerile anterioare ale Agentiei privind realizarea unei burse a pestelui la Tulcea este greu de realizat, in conditiile in care nu se poate asigura pe tot parcursul anului o cantitate mare de peste.

Intentia pescarilor tulceni de a organiza o bursa electronica a pestelui a fost facuta publica in ianuarie 2010 de guvernatorul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Grigore Baboianu, care declara ca 'aceasta bursa a pestelui ar trebui initiata de producatori'. In Romania functioneaza, in prezent, doar centre de colectare a pestelui, organizate de producatorii piscicoli – firme private – si autorizate de ARBDD, contributia statului la aceasta activitate fiind una minima, spre deosebire de alte state ale Comunitatii Europene unde centrele de vanzare sunt gestionate de sistemul public pentru asigurarea unor masuri concurentiale corecte, in repetate randuri pana in momentul de fata guvernatorul Baboianu atragand atentia asupra acestei situatii.

Licitarea electronica a pestelui ar putea fi o varianta mult mai ieftina a proiectului de 5 milioane de euro anuntat de ANPA in urma cu trei ani privind organizarea unei burse a pestelui la Tulcea. Proiectul a fost abandonat din cauza lipsei resurselor financiare necesare. Bursa ar fi urmat sa fie realizata in sase orase din tara: Constanta, Galati, Tulcea, Bucuresti, Craiova si Iasi, dar proiectul s-a oprit la stadiul studiilor de fezabilitate.

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...