Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Pentru o bursa electronica a pestelui la tulcea ar fi nevoie de fonduri europene

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA) a preluat prin intermediul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) dorinta producatorilor piscicoli din Delta de a se organiza o bursa electronica de peste.
Presedintele ANPA, Marian Manaila, a declarat ca proiectul vehiculat inca de acum trei ani de conducerile anterioare ale Agentiei privind realizarea unei burse a pestelui la Tulcea este greu de realizat, in conditiile in care nu se poate asigura pe tot parcursul anului o cantitate mare de peste.

Intentia pescarilor tulceni de a organiza o bursa electronica a pestelui a fost facuta publica in ianuarie 2010 de guvernatorul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Grigore Baboianu, care declara ca 'aceasta bursa a pestelui ar trebui initiata de producatori'. In Romania functioneaza, in prezent, doar centre de colectare a pestelui, organizate de producatorii piscicoli – firme private – si autorizate de ARBDD, contributia statului la aceasta activitate fiind una minima, spre deosebire de alte state ale Comunitatii Europene unde centrele de vanzare sunt gestionate de sistemul public pentru asigurarea unor masuri concurentiale corecte, in repetate randuri pana in momentul de fata guvernatorul Baboianu atragand atentia asupra acestei situatii.

Licitarea electronica a pestelui ar putea fi o varianta mult mai ieftina a proiectului de 5 milioane de euro anuntat de ANPA in urma cu trei ani privind organizarea unei burse a pestelui la Tulcea. Proiectul a fost abandonat din cauza lipsei resurselor financiare necesare. Bursa ar fi urmat sa fie realizata in sase orase din tara: Constanta, Galati, Tulcea, Bucuresti, Craiova si Iasi, dar proiectul s-a oprit la stadiul studiilor de fezabilitate.

La Meat.Milk 2019, AB Tehnic Profesional va susține două comunicări
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Companie de elită din domeniul frigului industrial, aflată în avangarda pieței pe care activează, AB Tehnic Profesional a devenit Prtener al Conferinței Internaționale Meat.Milk 2019, urmând să susțină două comunicări tehnologice în ziua de 30 mai, atât în workshop-ul CARNE, cât și în workshop-ul LAPTE.   AB Tehnic...

Carmangeria Godac a devenit Partener Mic dejun al Conferinței Meat.Milk 2013
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Și în acest an, la fel ca la precedentele ediții, Carmangeria Godac, proprietate a domnului Radu Marian, este Partener Mic-Dejun al Expo-Conferinței Meat & Milk 2019, urmând să facă deliciul meselor de dimineață cu unele dintre cele mai bune produse ale sale.   Astfel, Carmangeria Godac va îmbia participanții ca,...