Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pentru o bursa electronica a pestelui la tulcea ar fi nevoie de fonduri europene

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA) a preluat prin intermediul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) dorinta producatorilor piscicoli din Delta de a se organiza o bursa electronica de peste.
Presedintele ANPA, Marian Manaila, a declarat ca proiectul vehiculat inca de acum trei ani de conducerile anterioare ale Agentiei privind realizarea unei burse a pestelui la Tulcea este greu de realizat, in conditiile in care nu se poate asigura pe tot parcursul anului o cantitate mare de peste.

Intentia pescarilor tulceni de a organiza o bursa electronica a pestelui a fost facuta publica in ianuarie 2010 de guvernatorul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Grigore Baboianu, care declara ca 'aceasta bursa a pestelui ar trebui initiata de producatori'. In Romania functioneaza, in prezent, doar centre de colectare a pestelui, organizate de producatorii piscicoli – firme private – si autorizate de ARBDD, contributia statului la aceasta activitate fiind una minima, spre deosebire de alte state ale Comunitatii Europene unde centrele de vanzare sunt gestionate de sistemul public pentru asigurarea unor masuri concurentiale corecte, in repetate randuri pana in momentul de fata guvernatorul Baboianu atragand atentia asupra acestei situatii.

Licitarea electronica a pestelui ar putea fi o varianta mult mai ieftina a proiectului de 5 milioane de euro anuntat de ANPA in urma cu trei ani privind organizarea unei burse a pestelui la Tulcea. Proiectul a fost abandonat din cauza lipsei resurselor financiare necesare. Bursa ar fi urmat sa fie realizata in sase orase din tara: Constanta, Galati, Tulcea, Bucuresti, Craiova si Iasi, dar proiectul s-a oprit la stadiul studiilor de fezabilitate.

Soluții FrieslandCampina Kievit, pentru produse ready meal-clean label
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 noiembrie 2018

Compania olandeză FrieslandCampina Kievit, producător mondial de ingrediente alimentare și băuturi, a realizat recent un studiu privind  tendințele și evoluțiile de pe piața produselor ready meal, indulgence și clean label, cu țintă directă asupra savorii.   Utilizând propria analiză a conversațiilor online, precum și...

Metro AG Metro-Nom a deschis un birou IT la Cluj-Napoca
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Metro AG Metro-Nom și-a deschis cel de-al treilea birou IT românesc în Cluj-Napoca, denumit și Silicon Valley al Balcanilor, după cum informează publicația European Supermarket Magazine.   Compania mai are încă două unități IT care operează local, mai precis, în București și Brașov. Divizia IT a firmei, Metro-Nom este...