Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pentru obtinerea parametrilor bio, cresteti curcanii pe pasune

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum se afirma in gazetadeagricultura.info, agricultura ecologica aplica tot mai des cresterea curcanilor pe pasune, pentru obtinerea parametrilor bio.

Pe langa practica traditionala aliniata doar conditiilor de spatiu alocat, atmosferei si solului prielnic, interventia tehnica acestui segment al aviculturii ii este aplicata limitat, dar eficace, in cresterea ecologica a curcanilor. Astfel, un sistem compus dintr-un padoc mobil destinat pasarilor poate fi remorcat unui tractor caruia ii este anexat un gard electric.

La doua-trei zile, spatiul de pasunat folosit este in acest fel schimbat cu un loc unde exista iarba mai proaspata din abundenta. Curcile strabat intinderi considerabile, ciugulesc iarba, insectele si grauntele, in timp ce puii de curcani trebuie obisnuiti cu hranitorile si adapatorile.

Faptul ca tinerii curcani sunt atrasi de culoarea rosie (avand o acuitate aparte pentru aceasta nuanta) i-a determinat pe avicultori sa vopseasca in rosu instalatiile destinate acestor pasari.

Pe pasune, un curcan de aproximativ 6 kg are nevoie annual de 60 kg cereale, 4 kg faina minerala, 3 kg drojdie furajera, 5 kg faina de lucerna, 5 kg nutreturi minerale si 100 kg iarba proaspata. (TS)

ANPC a amendat hipermarket-uri din Oltenia
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Urmare a actiunilor de control efectuate de o echipa a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), formata din comisari ai corpului de control, ai Directiei Generale de Control si ai Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) S-V Oltenia, coordonati de seful Corpului de Control al Presedintelui...

Se reia schimbul comercial agroalimentar cu Republica Iran
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că, datorită eforturilor diplomatice și ale Guvernului României din ultima perioadă, a fost deschisă piața de export pentru ovine cu Republica Iran.   Astfel, în ianuarie 2019 a fost agreat modelul de certificat de export între Autoritatea Națională...