Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Pentru obtinerea parametrilor bio, cresteti curcanii pe pasune

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum se afirma in gazetadeagricultura.info, agricultura ecologica aplica tot mai des cresterea curcanilor pe pasune, pentru obtinerea parametrilor bio.

Pe langa practica traditionala aliniata doar conditiilor de spatiu alocat, atmosferei si solului prielnic, interventia tehnica acestui segment al aviculturii ii este aplicata limitat, dar eficace, in cresterea ecologica a curcanilor. Astfel, un sistem compus dintr-un padoc mobil destinat pasarilor poate fi remorcat unui tractor caruia ii este anexat un gard electric.

La doua-trei zile, spatiul de pasunat folosit este in acest fel schimbat cu un loc unde exista iarba mai proaspata din abundenta. Curcile strabat intinderi considerabile, ciugulesc iarba, insectele si grauntele, in timp ce puii de curcani trebuie obisnuiti cu hranitorile si adapatorile.

Faptul ca tinerii curcani sunt atrasi de culoarea rosie (avand o acuitate aparte pentru aceasta nuanta) i-a determinat pe avicultori sa vopseasca in rosu instalatiile destinate acestor pasari.

Pe pasune, un curcan de aproximativ 6 kg are nevoie annual de 60 kg cereale, 4 kg faina minerala, 3 kg drojdie furajera, 5 kg faina de lucerna, 5 kg nutreturi minerale si 100 kg iarba proaspata. (TS)

Guvernul a decis continuarea programului Laptele școlar
Autor: meatmilk  /   luni, 5 august 2019

(Comunicat) În Ședința Guvernului din 31 iulie 2019 a fost aprobată o Hotărâre pentru stabilirea bugetului de implementare a Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2019-2020 și pentru modificarea și completarea HG nr. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru şcoli al României în perioada...

Pe Litoral, ANSVSA amendează de zor pe cei care încalcă legislația privind siguranța alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 2 august 2019

(Comunicat) Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 22.07.2019 – 28.07.2019, unde medicii veterinari oficiali, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au...