Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pentru obtinerea parametrilor bio, cresteti curcanii pe pasune

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum se afirma in gazetadeagricultura.info, agricultura ecologica aplica tot mai des cresterea curcanilor pe pasune, pentru obtinerea parametrilor bio.

Pe langa practica traditionala aliniata doar conditiilor de spatiu alocat, atmosferei si solului prielnic, interventia tehnica acestui segment al aviculturii ii este aplicata limitat, dar eficace, in cresterea ecologica a curcanilor. Astfel, un sistem compus dintr-un padoc mobil destinat pasarilor poate fi remorcat unui tractor caruia ii este anexat un gard electric.

La doua-trei zile, spatiul de pasunat folosit este in acest fel schimbat cu un loc unde exista iarba mai proaspata din abundenta. Curcile strabat intinderi considerabile, ciugulesc iarba, insectele si grauntele, in timp ce puii de curcani trebuie obisnuiti cu hranitorile si adapatorile.

Faptul ca tinerii curcani sunt atrasi de culoarea rosie (avand o acuitate aparte pentru aceasta nuanta) i-a determinat pe avicultori sa vopseasca in rosu instalatiile destinate acestor pasari.

Pe pasune, un curcan de aproximativ 6 kg are nevoie annual de 60 kg cereale, 4 kg faina minerala, 3 kg drojdie furajera, 5 kg faina de lucerna, 5 kg nutreturi minerale si 100 kg iarba proaspata. (TS)

TransCOOL FORUM va avea loc în 28 septembrie 2018, ora 13:00, la Romexpo
Autor: meatmilk  /   luni, 24 septembrie 2018

(Comunicat) Jucatori importanti de pe lantul de aprovizionare si desfacere al produselor perisabile se intalnesc vineri, 28 septembrie, la Romexpo, ora 13.00, in cadrul FORUMULUI TransCOOL – transport si depozitare „frig”, eveniment conex din bogata agenda TransLogistica EXPO.   Subiectele propuse, desi nu neaparat noi, incita la...

CEC Bank: Mihaela Popa, numită ca Director General–Presedinte interimar
Autor: meatmilk  /   luni, 24 septembrie 2018

(Comunicat) Actionarul CEC BANK S.A., Statul Roman, reprezentat de Ministerul Finantelor Publice, a hotarat modificarea statutului Bancii in sensul adoptarii sistemului splitat de conducere (separarea functiei de Presedinte al Consiliului de Administratie de cea de Director General – Presedinte al Comitetului de Directie). Totodata, Adunarea...