Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pentru obtinerea parametrilor bio, cresteti curcanii pe pasune

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum se afirma in gazetadeagricultura.info, agricultura ecologica aplica tot mai des cresterea curcanilor pe pasune, pentru obtinerea parametrilor bio.

Pe langa practica traditionala aliniata doar conditiilor de spatiu alocat, atmosferei si solului prielnic, interventia tehnica acestui segment al aviculturii ii este aplicata limitat, dar eficace, in cresterea ecologica a curcanilor. Astfel, un sistem compus dintr-un padoc mobil destinat pasarilor poate fi remorcat unui tractor caruia ii este anexat un gard electric.

La doua-trei zile, spatiul de pasunat folosit este in acest fel schimbat cu un loc unde exista iarba mai proaspata din abundenta. Curcile strabat intinderi considerabile, ciugulesc iarba, insectele si grauntele, in timp ce puii de curcani trebuie obisnuiti cu hranitorile si adapatorile.

Faptul ca tinerii curcani sunt atrasi de culoarea rosie (avand o acuitate aparte pentru aceasta nuanta) i-a determinat pe avicultori sa vopseasca in rosu instalatiile destinate acestor pasari.

Pe pasune, un curcan de aproximativ 6 kg are nevoie annual de 60 kg cereale, 4 kg faina minerala, 3 kg drojdie furajera, 5 kg faina de lucerna, 5 kg nutreturi minerale si 100 kg iarba proaspata. (TS)

Caravana Meseriilor AHK își continuă drumul
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Caravana Meseriilor din domeniul automotive are ca scop informarea elevilor de clasa a VIII-a și a părinților acestora în legătură cu posibilitatea înscrierii în clasele de învățământ dual și profesional și prezentarea avantajelor parcurgerii acestui traseu profesional. Vor avea loc discuții despre locurile de muncă...

Semifinalele „Arenei Bucătarilor” 2018, în acest weekend, la București
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Bucureștiul redevine pe 19 și 20 mai capitala gastronomiei românești, odată cu desfășuarea semifinalelor celebrei competiții gastronomice Arena Bucătarilor, ajunsă la a zecea ediție și organizată de Selgros Cash & Carry.   Cele patru semifinale regionale – Est, Centru, Vest și București - se...