Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pentru reabilitarea irigațiilor e nevoie de 370 de milioane de euro

Autor: Meat MIlkluni, 29 septembrie, 2014

(Agerpres) Fonduri de 370 de milioane de euro sunt banii de care România are nevoie pentru a reabilita complet infrastructura secundară de irigaţii, bani care sunt cuprinşi în viitorul Program Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), a anunţat vineri, vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în cadrul conferinţei de specialitate.

„Avem nevoie de cât mai multe fonduri pentru sistemul de irigaţii. Pentru infrastructura secundară de irigaţii am crescut investiţiile în doar doi ani până la 130 de milioane de euro. În viitorul Program Naţional de Dezvoltare Rurală /PNDR/, am alocat încă 370 de milioane de euro, exact cât avem nevoie pentru a reabilita infrastructura secundară de irigaţii. Obiectivul meu este acela ca, până la sfârşitul anului 2016, tot ce înseamnă infrastructură secundară de irigaţii să fie realizată”, a precizat Constantin.

În anul 2013, MADR a alocat 22 de milioane de lei pentru reabilitarea sectorului de irigaţii, însă alte 20 de milioane de lei au fost cheltuiţi pentru scoaterea apei din gospodăriile populaţiei, în urma ploilor şi inundaţiilor, iar patru milioane de lei pentru prima umplere a canalelor de irigaţii. Pentru 2014 era disponibilă suma de 7 milioane de lei pentru efectuarea reviziilor pe canalele de irigaţii şi prima umplere în zonele unde sunt solicitări pentru efectuarea udărilor.

Până la nivelul lunii mai 2014, fermierii contractaseră 320.000 de hectare pentru efectuarea irigaţiilor, în special în marile bazine agricole din Dolj, Olt, Călăraşi, Tulcea, Ialomiţa etc. Sistemele din România pot asigura irigarea unei suprafețe de 750.000 de hectare.

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...