Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Pentru a se proteja de importuri, Ungaria reduce TVA la carnea de porc la 5 %!

Autor: Meat MIlkvineri, 15 noiembrie, 2013

Taxa pe valoare adaugata aplicabila porcilor vii si semicarcaselor de porc va scadea, incepand cu 1 ianuarie 2014, la 5% fata de nivelul actual de 27%, a declarat joi ministrul dezvoltarii rurale din Ungaria, Sandor Fazekas. Reducerea de taxe nu va influenta pretul cu amanuntul al produselor din carne, dar poate elimina o buna parte din evazionistii activi pe piata materiei prima pentru industria carnii.

Reducerea TVA la porci si semicarcase va contribui la ‘inalbirea’ economiei si la cresterea competitivitatii operatorilor afectati, a declarat ministrul, sustinand in acelasi timp ca aceasta masura este doar prima dintr-o serie de alte masuri menite sa reduca pretul cu amanuntul al produselor alimentare, si ca vor urma si alte masuri in viitor.

Prin aceasta masura ar putea disparea multe probleme de lichiditati a crescatorilor si abatoarelor, ceea ce poate contribui la cresterea semnificativa a efectivelor de porcine in tara. De asemenea, in urma masurii ar putea scadea importul – care a fost mult prea competitiv datorita TVA-ului ridicat din Ungaria – si s-ar putea reduce proportia evaziunii fiscale, de circa 20-40% in acest secton, considera minstrul. (www.agrobrocker.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...