Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Perdeaua de aer pentru depozite frigorifice, model MAT

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Depozitele frigorifice se confrunta cu numeroase probleme din cauza deschiderii usilor din incapere. Aceste deschideri, care nu pot fi evitate din motive ce tin de logistica, permit ca cei doi curenti de aer cu temperaturi diferite, cel foarte rece din depozit si cel mai cald din zona de incarcare, sa intre in contact.

Contactul dintre aceste doua ambiente creeaza o puternica convectie na­tu­rala. Acest fenomen conduce la:
• Aparitia cetii la intrarea in depozit. Mai tarziu, aceasta se va transforma in gheata si zapada in depozitul frigorific;
• Generarea de pierderi mari de energie, din cauza aerului rece care iese si a celui cald care patrunde in depozit;
• Formarea ghetii pe pardoseala

Toate aceste efecte inseamna costuri suplimentare pentru companie, pierderi in calitatea marfurilor, afectarea securitatii muncitorilor etc. Dupa ce a studiat aceste efecte ce apar in jurul usilor deschise la depozitele frigorifice, Biddle a creat un produs care poate rezolva problemele mentionate mai sus si poate oferi solutia unei intrari deschise fara probleme, pentru utilizarea optima si eficienta a depozitelor frigorifice: perdeaua de aer MAT. Standardele de igiena pot fi indeplinite si, in acelasi timp, angajatii pot lucra intr-un mediu sigur.

Perdeaua de aer MAT este disponibila in trei marimi diferite: 135 cm, 180 cm si 225 cm. Pentru latimi mai mari ale cailor de acces in depozit, se pot monta doua unitati impreuna. Pentru o buna functionare a perdelei de aer, trebuie sa se creeze un coridor izolant in fata usii depozitului frigorific. Unitatea poate fi montata cu ajutorul unor tije, sustinuta pe o structura metalica sau direct pe tavan. Unitatile sunt facute din otel inoxidabil si cantaresc impreuna cu partea electronica si ventilatoare cam 400-700 kg bucata, de unde se deduce faptul ca este necesara o constructie solida, pentru ca echipamentul sa functioneze optim.

Aceasta perdea de aer speciala are la baza diverse tehnologii patente, inclusiv „Tehnologia curentilor multipli de aer”. Prin refularea a trei curenti de aer diferiti, perdeaua de aer pentru depozite frigorifice creeaza un filtru intre depozitul frigorific si incaperea alaturata. Perdeaua de aer extrage aer din ambele zone, refuland un jet de aer cald si unul de aer rece pe toata suprafata intrarii in depozit. Scopul acestora este sa impiedice aparitia fenomenului de convectie naturala. Datorita faptului ca sunt evacuate printr-un redresor patentat, nu apar turbulente. Mai mult, pentru a se evita imixtiunea aerului rece cu cel cald, curentii de aer sunt refulati paralel, la aceeasi viteza.

Un al treilea curent de aer, din aerul rece din depozit, dezumidificat de MAT, este evacuat intre cei doi curenti de aer, pentru a absoarbe umiditatea si a impiedica ca acestia sa intre in contact. Echipamentul are la baza o reglare automata, care adapteaza in timp real caldura si nivelul de dezumidificare al aerului, in concordanta cu nevoile curente. Acest sistem minimalizeaza costurile operationale ale MAT. Datorita acestui fapt nu se mai formeaza gheata in depozit, iar intretinerea acestuia si a echipamentelor de racire se reduce. Aplicand tehnologia inovativa MAT exista oportunitatea de a avea un climat interior necesar desfasurarii activitatii in depozitul frigorific, zona de acces libera, costuri operationale minime si eficienta logistica maxima. In unele situatii, costurile achizitionarii unui astfel de echipament se amortizeaza in doi ani.

Pentru informatii suplimentare, contactati:
Reprezentant Romania:
AB Tehnic Profesional SRL
Str. Alunisului Nr. 164
Bucuresti, Sector 4
Tel/Fax: 021 332 08 48
E-mail: |office@abtehnic.ro|
|www.abtehnic.ro|

Efectele tehnologiei HHP asupra componentelor laptelui
Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 18 martie 2019

Tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui au o calitate nutrițională mai scăzută, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă, s-au dezvoltat câteva tehnologii de procesare non-termică, inclusiv procesarea la presiune hidrostatică înaltă (HHP), în care, presiuni...

Marel va echipa cea mai avansată fabrică de procesare a păsărilor din Europa
Autor: Nora Marin  /   joi, 7 martie 2019

Marel Poultry și compania britanică Cranswick și-au unit forțele pentru a construi cea mai avansată fabrică de prelucrare a cărnii de pasăre din Europa.   Construcția fabricii de prelucrare a cărnii de pasăre din Cranswick este în curs de desfășurare și va fi localizată în Suffolk. Ca parte a construcției fabricii,...