Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Perioada dezbaterii pac s-a incheiat

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Perioada dezbaterii in care cei interesati puteau posta comentarii privitoare la Politicii Agricole Comune (PAC), pe site-ul Comisiei Europene, s-a incheiat saptamana aceasta, informeaza Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Lansata la 12 aprilie 2010, de Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, dezbaterea a urmarit implicarea unui numar cat mai mare de cetateni si reprezentanti ai societatii civile, chemati sa raspunda la patru intrebari fundamentale: De ce avem nevoie de o politica agricola comuna?
Ce asteapta cetatenii de la agricultura? De ce este necesara o noua reforma a PAC? Ce instrumente sunt necesare pentru politica agricola comuna de maine?

Evaluarea comentariilor publicului se va finaliza printr-un Raport care va fi prezentat in cadrul Conferintei de la Bruxelles, din perioada 19-20 iulie 2010. Comisia Europeana va face public proiectul sau privind viitoarea Politica Agricola Comuna, in noiembrie a.c., tinand cont de contributiile celor implicati in procesul de consultare. Din partea Romaniei, pe site-ul Comisiei au fost postate 9 comentarii. Statele cu cele mai numeroase contributii sunt Germania (452), Polonia (312) si Franta (285).

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...