Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Perspective: pungi biodegradabile din oase

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit descopera.ro, la Universitatea Clemson, Fehime Vatansever foloseste deja, impreuna cu studentii colegi, carnea si oasele animalelor pentru fabricarea plasticului. Studentii apreciaza perspectivele materiei prime brute pentru confectionarea pungilor biodegradabile ca fiind, in parte, resturile de carne si oase ramase de la animalele sacrificate.

Refolosirea practica a acestor reziduuri (fara sa mai fie arncate/depozitate) este in usoara contradictie cu convingerile vegetarienilor. Promotorii au adaugat acestei materii prime fibra sintetica de polietilena, rezultand din compozitie un plastic durabil si partial biodegradabil folosit, pentru inceput, la fabricarea snowboard-urilor.

Resturile de oase si carne au provocat in trecut, conform oamenilor de stiinta, raspandirea encefalitei spongiforme bovine, urmare a folosirii in hrana animalelor a amestecurilor formate din resturi de carne si oase.

Food and Drug Administration a interzis acest gest, abordat doar justificat de compozitia subsatntiala aminoacizi-proteine, existenta in resturile animale. Stopata in 1997, reciclarea reziduurilor in ferme va fi, in prezent, redirectionata spre confectionarea pungilor biodegradabile.(TS)

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...