Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Perspective: pungi biodegradabile din oase

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit descopera.ro, la Universitatea Clemson, Fehime Vatansever foloseste deja, impreuna cu studentii colegi, carnea si oasele animalelor pentru fabricarea plasticului. Studentii apreciaza perspectivele materiei prime brute pentru confectionarea pungilor biodegradabile ca fiind, in parte, resturile de carne si oase ramase de la animalele sacrificate.

Refolosirea practica a acestor reziduuri (fara sa mai fie arncate/depozitate) este in usoara contradictie cu convingerile vegetarienilor. Promotorii au adaugat acestei materii prime fibra sintetica de polietilena, rezultand din compozitie un plastic durabil si partial biodegradabil folosit, pentru inceput, la fabricarea snowboard-urilor.

Resturile de oase si carne au provocat in trecut, conform oamenilor de stiinta, raspandirea encefalitei spongiforme bovine, urmare a folosirii in hrana animalelor a amestecurilor formate din resturi de carne si oase.

Food and Drug Administration a interzis acest gest, abordat doar justificat de compozitia subsatntiala aminoacizi-proteine, existenta in resturile animale. Stopata in 1997, reciclarea reziduurilor in ferme va fi, in prezent, redirectionata spre confectionarea pungilor biodegradabile.(TS)

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...