Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Perspective: pungi biodegradabile din oase

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit descopera.ro, la Universitatea Clemson, Fehime Vatansever foloseste deja, impreuna cu studentii colegi, carnea si oasele animalelor pentru fabricarea plasticului. Studentii apreciaza perspectivele materiei prime brute pentru confectionarea pungilor biodegradabile ca fiind, in parte, resturile de carne si oase ramase de la animalele sacrificate.

Refolosirea practica a acestor reziduuri (fara sa mai fie arncate/depozitate) este in usoara contradictie cu convingerile vegetarienilor. Promotorii au adaugat acestei materii prime fibra sintetica de polietilena, rezultand din compozitie un plastic durabil si partial biodegradabil folosit, pentru inceput, la fabricarea snowboard-urilor.

Resturile de oase si carne au provocat in trecut, conform oamenilor de stiinta, raspandirea encefalitei spongiforme bovine, urmare a folosirii in hrana animalelor a amestecurilor formate din resturi de carne si oase.

Food and Drug Administration a interzis acest gest, abordat doar justificat de compozitia subsatntiala aminoacizi-proteine, existenta in resturile animale. Stopata in 1997, reciclarea reziduurilor in ferme va fi, in prezent, redirectionata spre confectionarea pungilor biodegradabile.(TS)

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...