Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Perspective: un milion de tone de carne la export

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Lipsa competitiei pe piata romineasca a carnii este o imagine deformata, numarul firmelor de profil care activeaza in Romania fiind mai mare decat jumatate din Uniunea Europeana, sustine Sorin Minea, presedintele Asociatiei Romane a Carnii (ARC), citat de Curierul National.

Ma apuca rasul cand ii aud pe unii spunand ca nu exista concurenta pe piata romaneasca a carnii. Va spun ca este o competitie teribila. Suntem peste 15.000 de firme autorizate, care activam pe piata locala. Batem jumatate din Europa la numar cu aceste companii, a declarat proprietarul lantului de magazine Angst.

Reprezentantul ARC a afirmat, in legatura cu problemele de pe piata carnii de porc, ca acestea au aparut odata cu introducerea vaccinarii impotriva pestei porcine. Situatia de piata carnii de porc a aparut cand s-a facut marea greseala de a introduce vaccinarea impotriva pestei.

Noi nu am stiut sa gestionam aceasta situatie. Apoi, exportul carnii de porc a fost interzis in Uniunea Europeana. Din comoditate, am preferat sa tacem; acum am devenit cei mai vocali. Am crezut ca suntem unici, ca nu mai vine nimeni, dar nu a fost asa, a mai spus Minea.

Ilie Van, presedintele Uniunii Crescatorilor din Romania, a declarat la aceeasi conferinta de presa ca odata cu ridicarea restrictilor la carnea de porc, Romania poate exporta 1 milion de tone de carne si si produse din carne: Daca ne propunem sa exportam un milion de tone de carne avem, insa, nevoie de companii cu brand care sa faca un management eficient., a mentionat Ilie Van. (TS)

Controale ANSVSA privind ouăle provenite din comerțul intracomunitar
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Inspectorii Autoritătii Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului General al Poliției Române au desfăşurat o acţiune la nivel naţional, pentru verificarea modului în care operatorii din sectorul alimentar respectă condiţiile sanitare veterinare şi de...

Studiu: Ce înțeleg românii printr-o alimentație sănătoasă?
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

Femeile sub 30 de ani reprezintă categoria cea mai interesată de un stil de viață sănătos   Zahărul și produsele care conțin grăsimi saturate și colesterol sunt considerate a fi alimentele cele mai dăunătoare sănătății   Doar 1 din 5 persoane interesate de un stil de viață sănătos folosește...