Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Perspective: un milion de tone de carne la export

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Lipsa competitiei pe piata romineasca a carnii este o imagine deformata, numarul firmelor de profil care activeaza in Romania fiind mai mare decat jumatate din Uniunea Europeana, sustine Sorin Minea, presedintele Asociatiei Romane a Carnii (ARC), citat de Curierul National.

Ma apuca rasul cand ii aud pe unii spunand ca nu exista concurenta pe piata romaneasca a carnii. Va spun ca este o competitie teribila. Suntem peste 15.000 de firme autorizate, care activam pe piata locala. Batem jumatate din Europa la numar cu aceste companii, a declarat proprietarul lantului de magazine Angst.

Reprezentantul ARC a afirmat, in legatura cu problemele de pe piata carnii de porc, ca acestea au aparut odata cu introducerea vaccinarii impotriva pestei porcine. Situatia de piata carnii de porc a aparut cand s-a facut marea greseala de a introduce vaccinarea impotriva pestei.

Noi nu am stiut sa gestionam aceasta situatie. Apoi, exportul carnii de porc a fost interzis in Uniunea Europeana. Din comoditate, am preferat sa tacem; acum am devenit cei mai vocali. Am crezut ca suntem unici, ca nu mai vine nimeni, dar nu a fost asa, a mai spus Minea.

Ilie Van, presedintele Uniunii Crescatorilor din Romania, a declarat la aceeasi conferinta de presa ca odata cu ridicarea restrictilor la carnea de porc, Romania poate exporta 1 milion de tone de carne si si produse din carne: Daca ne propunem sa exportam un milion de tone de carne avem, insa, nevoie de companii cu brand care sa faca un management eficient., a mentionat Ilie Van. (TS)

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...