Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Perspective: un milion de tone de carne la export

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Lipsa competitiei pe piata romineasca a carnii este o imagine deformata, numarul firmelor de profil care activeaza in Romania fiind mai mare decat jumatate din Uniunea Europeana, sustine Sorin Minea, presedintele Asociatiei Romane a Carnii (ARC), citat de Curierul National.

Ma apuca rasul cand ii aud pe unii spunand ca nu exista concurenta pe piata romaneasca a carnii. Va spun ca este o competitie teribila. Suntem peste 15.000 de firme autorizate, care activam pe piata locala. Batem jumatate din Europa la numar cu aceste companii, a declarat proprietarul lantului de magazine Angst.

Reprezentantul ARC a afirmat, in legatura cu problemele de pe piata carnii de porc, ca acestea au aparut odata cu introducerea vaccinarii impotriva pestei porcine. Situatia de piata carnii de porc a aparut cand s-a facut marea greseala de a introduce vaccinarea impotriva pestei.

Noi nu am stiut sa gestionam aceasta situatie. Apoi, exportul carnii de porc a fost interzis in Uniunea Europeana. Din comoditate, am preferat sa tacem; acum am devenit cei mai vocali. Am crezut ca suntem unici, ca nu mai vine nimeni, dar nu a fost asa, a mai spus Minea.

Ilie Van, presedintele Uniunii Crescatorilor din Romania, a declarat la aceeasi conferinta de presa ca odata cu ridicarea restrictilor la carnea de porc, Romania poate exporta 1 milion de tone de carne si si produse din carne: Daca ne propunem sa exportam un milion de tone de carne avem, insa, nevoie de companii cu brand care sa faca un management eficient., a mentionat Ilie Van. (TS)

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...