Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pescarii aşteaptă modificarea Ordinului de prohibiţie

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 10 aprilie, 2013

Pescarii din judeţul Tulcea aşteaptă modificarea ordinului de prohibiţie din acest an, pentru a-şi putea desfăşura activitatea şi în Marea Neagră.

Ordinul privind prohibiţia pescuitului emis în acest an de Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice arată că în urmă cu o săptămână s-a interzis pescuitul în complexul Razelm-Sinoe până pe data de 29 iunie inclusiv. De asemenea, începând de luni este interzis pescuitul comercial, recreativ şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale până pe data de 6 iunie inclusiv.

În aceeaşi perioadă, pescuitul este interzis şi în faţa gurii Dunării, în zona Sfântu Gheorghe-Ciotic. În apele de frontieră ale României, până pe data de 22 mai, este permisă doar capturarea rapanelor, specie de scoică a cărei carne este comestibilă, pescuitul urmând să se desfăşoare doar cu echipamente selective pentru specie.

Până pe data de 6 iunie, pescarii din judeţul Tulcea sunt obligaţi să-şi desfăşoare activitatea doar pe braţele Dunării, cei din zona complexului Razelm-Sinoe exprimându-şi la finele lunii trecute nemulţumirea din cauza restricţiilor impuse de autorităţi şi solicitând autorităţilor judeţului Tulcea modificarea ordinului de prohibiţie.(Agerpres)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...