Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Pescarii care nu au realizat cota nu vor fi autorizați

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 22 mai, 2013

Aproape 80 de pescari din Delta Dunării riscă să rămână în acest an fără autorizaţii de pescuit, după ce anul trecut nu au realizat nici măcar 75% din cotele de captură repartizate de Administraţia Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării (ARBDD), numărul lor fiind de aproape două ori mai mic decât cel de anul trecut.

Potrivit unei informări remisă, doar 70% din cei 1.183 de pescari autorizaţi anul trecut de instituţia statului pentru a-şi desfăşura activitatea în Rezervaţie şi-au îndeplinit cotele de captură alocate pentru 2012, 80 din ceilalţi nereuşind să realizeze nici măcar 75% din cotă.

„Cei care nu au realizat cotele pentru anul 2012 nu vor mai fi autorizaţi să desfăşoare activitatea de pescuit comercial, urmând a fi înlocuiţi cu pescari noi, deoarece în autorizaţia de pescuit este stipulată realizarea unui procent minimum de 75% din cota alocată pentru anul în care a fost eliberată”, se arată în sursa citată.

Per total însă, cota alocată anul trecut tuturor pescarilor din Rezervaţie, respectiv 2.040 de tone de peşte, a fost realizată în proporţie de peste 100%, pescarii anunţând că anul trecut au capturat 2.260 de tone, lucru care era aşteptat de conducerea actuală a ARBDD încă de la finele anului trecut (Mai multe, pe www.antenasatelor.ro)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...