Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pescarii din delta dunarii se adreseaza parlamentului european

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pescarii romani din Delta Dunarii isi vor adresa nemultumirile, printr-u memoriu, adresat saptamana viitoare Parlamentului European. Acestia doresc conditii de desfasurare a activitatii piscicole, similare cu cele din Delta Ebrului (Spania), informeaza Agerpres.

Memoriul este semnat de Federatia Organizatiilor de Pescari Delta Dunarii (FOPDD) si semnaleaza neconsultarea organizatiilor de pescari, in realizarea proiectului de infiintare a unei burse a pestelui si a unor centre de colectare a pestelui in Delta, derulat de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA).

Prin construirea unor noi centre de colectare si vanzare a pestelui se urmareste in realitate distrugerea centrelor existente, de preluare a pestelui, realizate din fonduri proprii de membrii asociatiilor de producatori, autorizate si functionale in acest moment, scopul urmarit fiind acela de preluare si subordonare a acestei activitati, de persoanele si asociatiile aservite anumitor interese, se arata in memoriul FOPDD. (TS)

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...