Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pescarii din sfantu gheorghe nu mai vand cherhanalelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pescarii din localitatea Sfantu Gheorghe din Delta Dunarii nu mai vor sa-si vanda pestele celor trei cherhanale din localitate, din cauza pretului mic pe care acestea il ofera pentru kilogramul de scrumbie.

''Nu pot sa vand kilogramul de scrumbie cu trei lei. Eu nu dorm noaptea, ca numai noaptea se prinde scrumbia. Avem dari la stat, avem cote de facut si daca vindem cu 3 lei kilogramul de scrumbie, noi cu ce mai traim?'', i s-au adresat pescarii nemultumiti, guvernatorului Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Grigore Baboianu.

Ei au mai spus ca proprietarii de cherhanale cumpara dimineata un kilogram de scrumbie cu 5 lei, iar seara cu un leu, in timp ce pretul unui kilogram de scrumbie pe piata din Tulcea este de 16 lei, iar pe piata din Galati de 20 de lei, si au solicitat guvernatorului Rezervatiei sa le ofere o solutie.

''In afara centrelor de prima vanzare din localitate, ei pot sa negocieze cu orice alt centru de vanzare. Legea le da acest drept cu conditia ca acel centru sa respecte obligatiile impuse de lege, si ma refer in special la cea referitoare la detinerea unui mijloc de transport adecvat pentru pestele capturat'', a declarat, marti, pentru Agerpres guvernatorul Rezervatiei, Grigore Baboianu.

Specie de peste care traieste in mare si care migreaza pe Dunare in sezonul de reproducere, scrumbia este una dintre speciile cele mai importante pentru pescuitul comercial din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, foarte apreciata pentru calitatile sale gustative.

Cele mai mari productii de scrumbie, respectiv 2.507 tone, realizate in Rezervatie, conform lucrarii ''Atlasul pestilor din RBDD'', semnata de cercetatorul Vasile Otel, au fost inregistrate in 1975, iar cele mai mici, respectiv 23 de tone, au fost semnalate in 1999.

Companiile germane privesc îngrijorate către viitorul României
Autor: meatmilk  /   luni, 24 septembrie 2018

(Comunicat) Pentru a avea succes în străinătate, companiile au nevoie de un mediu de afaceri stabil și de autorități publice deschise la un dialog real cu reprezentanții mediului de afaceri.   Factori precum predictibilitatea politicilor economice, administrația publică, disponibilitatea forței de muncă, infrastructura,...

TransCOOL FORUM va avea loc în 28 septembrie 2018, ora 13:00, la Romexpo
Autor: meatmilk  /   luni, 24 septembrie 2018

(Comunicat) Jucatori importanti de pe lantul de aprovizionare si desfacere al produselor perisabile se intalnesc vineri, 28 septembrie, la Romexpo, ora 13.00, in cadrul FORUMULUI TransCOOL – transport si depozitare „frig”, eveniment conex din bogata agenda TransLogistica EXPO.   Subiectele propuse, desi nu neaparat noi, incita la...