Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Pescarii din sfantu gheorghe nu mai vand cherhanalelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pescarii din localitatea Sfantu Gheorghe din Delta Dunarii nu mai vor sa-si vanda pestele celor trei cherhanale din localitate, din cauza pretului mic pe care acestea il ofera pentru kilogramul de scrumbie.

''Nu pot sa vand kilogramul de scrumbie cu trei lei. Eu nu dorm noaptea, ca numai noaptea se prinde scrumbia. Avem dari la stat, avem cote de facut si daca vindem cu 3 lei kilogramul de scrumbie, noi cu ce mai traim?'', i s-au adresat pescarii nemultumiti, guvernatorului Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Grigore Baboianu.

Ei au mai spus ca proprietarii de cherhanale cumpara dimineata un kilogram de scrumbie cu 5 lei, iar seara cu un leu, in timp ce pretul unui kilogram de scrumbie pe piata din Tulcea este de 16 lei, iar pe piata din Galati de 20 de lei, si au solicitat guvernatorului Rezervatiei sa le ofere o solutie.

''In afara centrelor de prima vanzare din localitate, ei pot sa negocieze cu orice alt centru de vanzare. Legea le da acest drept cu conditia ca acel centru sa respecte obligatiile impuse de lege, si ma refer in special la cea referitoare la detinerea unui mijloc de transport adecvat pentru pestele capturat'', a declarat, marti, pentru Agerpres guvernatorul Rezervatiei, Grigore Baboianu.

Specie de peste care traieste in mare si care migreaza pe Dunare in sezonul de reproducere, scrumbia este una dintre speciile cele mai importante pentru pescuitul comercial din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, foarte apreciata pentru calitatile sale gustative.

Cele mai mari productii de scrumbie, respectiv 2.507 tone, realizate in Rezervatie, conform lucrarii ''Atlasul pestilor din RBDD'', semnata de cercetatorul Vasile Otel, au fost inregistrate in 1975, iar cele mai mici, respectiv 23 de tone, au fost semnalate in 1999.

Guvernul a decis continuarea programului Laptele școlar
Autor: meatmilk  /   luni, 5 august 2019

(Comunicat) În Ședința Guvernului din 31 iulie 2019 a fost aprobată o Hotărâre pentru stabilirea bugetului de implementare a Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2019-2020 și pentru modificarea și completarea HG nr. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru şcoli al României în perioada...

Pe Litoral, ANSVSA amendează de zor pe cei care încalcă legislația privind siguranța alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 2 august 2019

(Comunicat) Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 22.07.2019 – 28.07.2019, unde medicii veterinari oficiali, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au...