Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pescarii din sfantu gheorghe nu mai vand cherhanalelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pescarii din localitatea Sfantu Gheorghe din Delta Dunarii nu mai vor sa-si vanda pestele celor trei cherhanale din localitate, din cauza pretului mic pe care acestea il ofera pentru kilogramul de scrumbie.

''Nu pot sa vand kilogramul de scrumbie cu trei lei. Eu nu dorm noaptea, ca numai noaptea se prinde scrumbia. Avem dari la stat, avem cote de facut si daca vindem cu 3 lei kilogramul de scrumbie, noi cu ce mai traim?'', i s-au adresat pescarii nemultumiti, guvernatorului Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Grigore Baboianu.

Ei au mai spus ca proprietarii de cherhanale cumpara dimineata un kilogram de scrumbie cu 5 lei, iar seara cu un leu, in timp ce pretul unui kilogram de scrumbie pe piata din Tulcea este de 16 lei, iar pe piata din Galati de 20 de lei, si au solicitat guvernatorului Rezervatiei sa le ofere o solutie.

''In afara centrelor de prima vanzare din localitate, ei pot sa negocieze cu orice alt centru de vanzare. Legea le da acest drept cu conditia ca acel centru sa respecte obligatiile impuse de lege, si ma refer in special la cea referitoare la detinerea unui mijloc de transport adecvat pentru pestele capturat'', a declarat, marti, pentru Agerpres guvernatorul Rezervatiei, Grigore Baboianu.

Specie de peste care traieste in mare si care migreaza pe Dunare in sezonul de reproducere, scrumbia este una dintre speciile cele mai importante pentru pescuitul comercial din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, foarte apreciata pentru calitatile sale gustative.

Cele mai mari productii de scrumbie, respectiv 2.507 tone, realizate in Rezervatie, conform lucrarii ''Atlasul pestilor din RBDD'', semnata de cercetatorul Vasile Otel, au fost inregistrate in 1975, iar cele mai mici, respectiv 23 de tone, au fost semnalate in 1999.

ANPC a amendat hipermarket-uri din Oltenia
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Urmare a actiunilor de control efectuate de o echipa a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), formata din comisari ai corpului de control, ai Directiei Generale de Control si ai Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) S-V Oltenia, coordonati de seful Corpului de Control al Presedintelui...

Se reia schimbul comercial agroalimentar cu Republica Iran
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că, datorită eforturilor diplomatice și ale Guvernului României din ultima perioadă, a fost deschisă piața de export pentru ovine cu Republica Iran.   Astfel, în ianuarie 2019 a fost agreat modelul de certificat de export între Autoritatea Națională...