Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pesta porcină africană confirmată în Polonia

Autor: Meat MIlkmiercuri, 19 februarie, 2014

Conform unui comunicat remis de veterinarul-sef din Polonia, Dr Janusz Zwiazek, autoritatile locale au depistat prezenta virusului pestei porcine africane intr-un mistret mort, gasit la 900 de metri de granita tarii cu Belarus, in apropierea satului Grzybowszczyzna.

Testele efectuate de laboratorul national de referinta din Pulawy au confirmat prezenta virusului pestei porcine africane in tesuturile animalului gasit. Autoritatile poloneze au luat masurile imediate de limitare a raspandirii bolii, informand de descoperire atat Comisia Europeana, cat si Organizatia Mondiala pentru Sanatatea Animalelor (OIE).

Conform informatiilor aparute pe pagina web a Ministerului Agriculturii din Polonia, animalul mort a fost descoperit in zona apropiata de frontiera cu Belarus in data de 13 februarie, iar prezenta virusului a fost confirmat de catre laboratorul de specialitate in data de 17 februarie.

Autoritatile poloneze vor publica mai multe informatii despre eveniment in decursul zilei de astazi, intr-o conferinta de presa. (agrobroker.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...