Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pesta porcină africană face ravagii în Bielorusia

Autor: Meat MIlkmiercuri, 26 februarie, 2014

„Am pierdut aproximativ 15.000 de tone de carne din cauza ASF”, a declarat ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare din Belarus Leonid Zaits. Se presupune că deficitul a apărut ca urmare a numeroaselor interdicţii la importul de carne de porc din regiunile din Rusia şi din cauza sacrificării porcilor în interiorul ţării, informeaza Agroazi.

În 2014 această cifră va creşte dramatic, deoarece situaţia se complică după apariţia noilor focare de ASF, precum şi de interzicerea furnizării cărnii de porc din UE, scrie pigProgress.net.

Ca urmare, experţii din Minister au avertizat că Belarus ar putea călca pe urmele Rusiei şi s-ar putea confrunta cu un deficit de carne de porc, care ar putea afecta industria de prelucrare a cărnii.

În acelaşi timp, Leonid Zaits a fost în imposibilitatea de a specifica dimensiunea pierderilor financiare în agribusiness ale Belarusului ca ca urmare a declanşării pestei poecine africane.

Potrivit oficialului din Belarus, în 2013, lupta cu pesta porcină africană a dus la confiscarea şi la sacrificarea a 10.500 de porci, valoarea pagubelor ridicăndu-se la 2,1 miliarde de dolari.(Mai multe, pe www.agroazi.ro)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...