Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pesta porcina africana in ucraina

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Republica Moldova a interzis importul de carne de porc din regiunea Zaporojie, Ucraina. Reprezentantul Agentiei sanitar-veterinare din aceasta tara a declarat pentru Unimedia ca decizia a fost luata in urma depistarii unui focar de pesta africana la porci, relateaza Recolta.eu.

Oficiul International pentru Epizootii a anuntat oficial ieri ca animalele s-au imbolnavit de pesta porcina africana. Cel mai mult vor avea de pierdut agentii economici care nu vor putea importa carnea din acea regiune.

Potrivit epresa.md, virusul pestei porcine africane a fost depistat la 30 iulie intr-o gospodarie din satul ucrainean Komisevatka, regiunea Zaporojie. Comisia exceptionala antiepidemica a anuntat carantina in satul Komisevatka pe o raza de 10 km., incluzand sase localitati si trei intreprinderi agricole.

Pesta porcina africana (PPA) este o boala hemoragica inalt contagioasa a porcilor, care produce o gama larga de semne clinice si leziuni care se aseamana cu cele ale pestei porcine clasice.(PPC) Este o boala importanta din punct de vedere economic, fiind enzootica in multe tari din Africa si in insula mediteraneana Sardinia.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...