Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pesta porcina africana in ucraina

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Republica Moldova a interzis importul de carne de porc din regiunea Zaporojie, Ucraina. Reprezentantul Agentiei sanitar-veterinare din aceasta tara a declarat pentru Unimedia ca decizia a fost luata in urma depistarii unui focar de pesta africana la porci, relateaza Recolta.eu.

Oficiul International pentru Epizootii a anuntat oficial ieri ca animalele s-au imbolnavit de pesta porcina africana. Cel mai mult vor avea de pierdut agentii economici care nu vor putea importa carnea din acea regiune.

Potrivit epresa.md, virusul pestei porcine africane a fost depistat la 30 iulie intr-o gospodarie din satul ucrainean Komisevatka, regiunea Zaporojie. Comisia exceptionala antiepidemica a anuntat carantina in satul Komisevatka pe o raza de 10 km., incluzand sase localitati si trei intreprinderi agricole.

Pesta porcina africana (PPA) este o boala hemoragica inalt contagioasa a porcilor, care produce o gama larga de semne clinice si leziuni care se aseamana cu cele ale pestei porcine clasice.(PPC) Este o boala importanta din punct de vedere economic, fiind enzootica in multe tari din Africa si in insula mediteraneana Sardinia.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...