Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pesta porcina africana in ucraina

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Republica Moldova a interzis importul de carne de porc din regiunea Zaporojie, Ucraina. Reprezentantul Agentiei sanitar-veterinare din aceasta tara a declarat pentru Unimedia ca decizia a fost luata in urma depistarii unui focar de pesta africana la porci, relateaza Recolta.eu.

Oficiul International pentru Epizootii a anuntat oficial ieri ca animalele s-au imbolnavit de pesta porcina africana. Cel mai mult vor avea de pierdut agentii economici care nu vor putea importa carnea din acea regiune.

Potrivit epresa.md, virusul pestei porcine africane a fost depistat la 30 iulie intr-o gospodarie din satul ucrainean Komisevatka, regiunea Zaporojie. Comisia exceptionala antiepidemica a anuntat carantina in satul Komisevatka pe o raza de 10 km., incluzand sase localitati si trei intreprinderi agricole.

Pesta porcina africana (PPA) este o boala hemoragica inalt contagioasa a porcilor, care produce o gama larga de semne clinice si leziuni care se aseamana cu cele ale pestei porcine clasice.(PPC) Este o boala importanta din punct de vedere economic, fiind enzootica in multe tari din Africa si in insula mediteraneana Sardinia.

Pe piața europeană a cărnii de porc, cotatiile cresc din nou
Autor: Nora Marin  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Pig Site, pentru prima dată din iunie 2017, cotațiile de porci maturi pentru sacrificare indică o tendință ascendentă pentru lunile următoare.   În Germania, prețurile la producător au crescut cu 3 cenți / kg greutate de sacrificare, iar Țările de Jos, Belgia și Austria au urmat exemplul, ridicându-și cotațiile...

Vitamina A în furajele bovinelor protejează împotriva alergiei la lapte
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Scientific Reports, un studiu efectuat de Institutul de Cercetări Messerli, Viena, Meduni Viena și Universitatea din Viena a arătat că adaosul de vitamina A în furajele vacilor poate ajuta la prevenirea unei reacții alergice la lapte.   Potrivit statisticilor, o alergie reală la lapte apare la aproximativ 3-5% dintre...