Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pesta porcina africana in ucraina

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Republica Moldova a interzis importul de carne de porc din regiunea Zaporojie, Ucraina. Reprezentantul Agentiei sanitar-veterinare din aceasta tara a declarat pentru Unimedia ca decizia a fost luata in urma depistarii unui focar de pesta africana la porci, relateaza Recolta.eu.

Oficiul International pentru Epizootii a anuntat oficial ieri ca animalele s-au imbolnavit de pesta porcina africana. Cel mai mult vor avea de pierdut agentii economici care nu vor putea importa carnea din acea regiune.

Potrivit epresa.md, virusul pestei porcine africane a fost depistat la 30 iulie intr-o gospodarie din satul ucrainean Komisevatka, regiunea Zaporojie. Comisia exceptionala antiepidemica a anuntat carantina in satul Komisevatka pe o raza de 10 km., incluzand sase localitati si trei intreprinderi agricole.

Pesta porcina africana (PPA) este o boala hemoragica inalt contagioasa a porcilor, care produce o gama larga de semne clinice si leziuni care se aseamana cu cele ale pestei porcine clasice.(PPC) Este o boala importanta din punct de vedere economic, fiind enzootica in multe tari din Africa si in insula mediteraneana Sardinia.

Evoluția PPA în UE a fost analizată la Bruxelles
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) Președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu, a participat în perioada 10 – 11 iulie, la grupul de lucru al șefilor serviciilor veterinare din Uniunea Europeană, care s-a desfășurat la Bruxelles.   O temă importantă pe agenda întâlnirii a fost cea a evoluției Pestei Porcine Africane (PPA) pe continentul european....

INSSE: Laptele colectat și producția de lactate în luna mai 2018 (Raport extins)
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a crescut cu 18,3% faţă de luna aprilie 2018 și cu 7,5% faţă de luna mai 2017.   Cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de...