Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pestă porcină africană, în Letonia

Autor: Meat MIlkmarți, 1 iulie, 2014

Autorităţile letoniene au raportat Organizaţiei Mondiale pentru Sănătatea ANimalelor faptul că pesta porcină africană a fost detectată în Letonia, informează PigProgress.net.

Potrivit Organizaţiei Mondiale pentru Siguranţa Alimentară, sursa focarului este necunoscută, cu toate acestea pe 25 iunie 2014, s-au găsit trei mistreţi morţi la graniţa cu Belarusul, noteaza Agroazi.

Probele care au fost ridicate au fots trimise pentru investigaţii. În 26 iunie Laboratorul Regional de Referinţă a confirmat prin rezultate pozitive de laborator a prezenţei virusului pestei porcine africane la mistreţii sălbatici. Au fost luate toate măsurile, potrivit Directivei 002/60/EC.

De asemenea, în 25 iunie, trei porci domestici dintr-o fermă au fost examinaţi şi probele recoltate au relevat că există suspiciuni de pestă porcină africană/pestă porcină clasică. Probele recoltate au fost trimise spre examinare. În 26 iunie, Laboratorul Naţional de Referinţă a confirmat virusul pestei porcine africane la cei trei porci. Autorităţile au luat măsuri de precauţie şi de supraveghere a zonei în care a fost detectate cazurile de pestă porcină.

Deoarece în Letonia s-a identificat pentru prima dată îm istorie carzuri de pestă porcină africană s-a notificat că prima apariţie se aplică în întreaga ţara, dar evenimentul este de fapt circumscrisă într-o singură zonă, notează Organizaţia Mondială pentru Sănătatea Animalelor.(Mai multe, pe www.agroazi.ro)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...