Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pestă porcină africană în Polonia

Autor: Meat MIlkluni, 2 iunie, 2014

Noi cazuri de pestă porcină africană (PPA) au fost confirmate de autorităţile din Polonia, fapt care arată că boala va mai persista ceva timp aici, arată Organizaţia Mondială pentru Sănătatea Animalelor (OMSA).

Potrivit acesteia, patru animale au fost găsite moarte în provincia Podlaskie, din ţinutul Sokólski, sub-districtul Krynki, din estul Poloniei, în apropierea graniţei cu Belarus. Un animal a fost găsit lângă în apropierea Rudaki în 22 mai, iar alte trei în apropierea Sokólski Losiniany, în 30 mai, informează Agroazi. Aceste locaţii sunt foarte aproape de locurile în care au fost descoperiţi alţi doi mistreţi săşbatici în luna februarie.

Testele de laborator în care s-au utilizat tehnici PCR în timp real au confirmat că este forba de pestă porcină africană. Întreaga zonă se află în supravegere permanentă pentru pesta porcină africană. Fără a putea să dovedească, Rusia a declarat, recent, că în Polonia s-au găsit cazuri de PPA.(Mai multe, pe www.agroazi.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...