Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pesta porcină africană se răspândeşte din cauza vânătorii

Autor: Meat MIlkjoi, 9 octombrie, 2014

Răspânirea peste porcine africane are, cel mai probabil, legătură cu vânatul porcilor mistreţi infestaţi. Aceasta este concluzia la care a ajuns Bernard Van Goethem, comisarul european pentru Sănătate şi Protecţia Consumatorilor. În plus, el s-a arătat în favoarea compensării parţiale a animalelor moarte din cauza pestei porcine africane.

Foarte mulţi membri ai Parlamentului European susţin că Executivul UE nu ia suficiente măsuri pentru combaterea acestui virus. „Măsurile luate nu sunt suficiente. Boala se răspândeşte cu rapiditate!”, a declarat Jannusz Wojciechowski, reprezentantul Poloniei în Parlamentul European.

Van Goethem a spus că autorităţile au situaţia sub control existând rapoarte săptămânale. Potrivit lui, cea mai sigură metodă este să laşi porcii mistreţi morţi din cauza pestei porcine africane chiar în locul în care au murit. „Această metodă este de cinci ori mai eficientă decât să-i împuşti”, a declarat Goethem.

Comisia Europeană a cheltuit, doar în acest an, 2,5 milioane de euro şi 3,5 milioane sunt puşi la dispoziţia a patru state membre. „Vrem să creştem susţinerea financiară. În plus, putem compensa 30% din preţul porcilor morţi”, a completat comisarul. El a subliniat că se fac progrese şi în privinţa vaccinului, cercetarea pentru acest antidot fiind începută în urmă cu 20 de ani. (recolta.eu)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...