Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pesta porcină închide frontierele Ucrainei

Autor: Ilie Stoianjoi, 3 octombrie, 2013

Ucraina a făcut un pas fara precedent pentru a proteja teritoriul de pestă porcină africană (ASF) – această țară a închis complet frontiera de est pentru transportul automotive, potrivit www.pigprogress.net.

„Grănicerii ucraineni închid frontiera pentru traficul local la punctele de control din est (granița cu Rusia), din cauza raspandirii virusului african de Pesta Porcină în Rusia”, a declarat Serviciul Frontierei de Stat al Ucrainei, informează Agroazi.

Potrivit autoritatii Ucrainiene, miscarea vehiculelor la punctele de control locale, peste frontiera de stat din Ucraina si Federatia Rusă este suspendata din 25 septembrie până la noi ordine.

Rusia a protestat deja fată de aceasta masura. O declaratie a Guvernului a mentionat că acest pas va afecta relatiile comerciale dintre cele două tări nu doar în domeniul agriculturii.

De asemenea, Belarus a impus o interdictie privind furnizarea de carne de porc din regiunea Smolensk din Rusia, unde au fost raportate focare recente de ASF. „Departamentul de Veterinare si Supraveghere din cadrul Ministerului Agriculturii din Belarus a luat aceasta decizie din cauza răspândirii în continuare a ASF la Smolensk”, a declarat serviciul de presă al Ministerului. (Mai multe, pe www.agroazi.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...