Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Peste 130.000 de proiecte întârziate din cauza lipsei de personal, la APIA

Autor: Meat MIlkjoi, 18 iulie, 2013

Un număr de peste 130.000 de proiecte depuse la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) sunt întârziate din cauza crizei de personal din această instituţie, a declarat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

„Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) are, la ora actuală, un personal de numai 1.500 de angajaţi, total insuficient pentru a putea analiza cele peste 130.000 de proiecte depuse până în acest moment. Agenţia suportă încă efectele măsurii luate de fostul guvern în 2010, când s-a dispus diminuarea cu 10% a personalului APIA şi al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP)”, a afirmat Daniel Constantin.

Acesta a precizat, totodată, că proiectele pentru cele 35 de centre moderne de colectare a fructelor şi legumelor sunt în proces de evaluare. „Pentru a promova produsele româneşti, trebuie să organizăm mai bine piaţa, să creăm acele platforme de colectare de legume fructe. Am deschis această operaţiune în 2012 printr-o măsură concretă, punând la dispoziţia fermierilor 80 de milioane de euro, astfel încât aceştia să depună proiecte pentru crearea centrelor de colectare”, a mai spus ministrul Agriculturii. (antenasatelor.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...