Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Peste 3 luni, vom avea Rețete Consacrate

Autor: Meat MIlkmiercuri, 29 ianuarie, 2014

Producatorii vor folosi din nou retete vechi de zeci de ani, ca sa ne vanda mezeluri facute doar din carne si fara coloranti.

Cine va accepta provocarea va intra intr-un registru al produselor consacrate. Cine nu poate ramane pe piata si cu retetele actuale, dar isi asuma un risc. Dupa ce piata a fost invadata de produse de o calitate uneori indoielnica, oficialii vin cu noi reglementari. Vechile retete ale mezelurilor vor fi din nou folosite, iar cumparatorul va putea face diferenta intre un parizer facut din carne si altul din soia, coloranti si resturi de oase.

Intr-o declaratie acordata postului ProTV, Sorin Minea, ROMALIMENTA afirma: ” La cererea, in primul rand, a consumatorului, care spune „nu stim ce bagati in ele, pe vremuri erau mai bune”, aditivii vor fi cei de la origine, sare, nitrit, polifosfat, nu vor fi folositi coloranti, vor avea gustul de carne, nu intaritor de gust.

Din pacate, acum unii producatori au inversat cantitatile. In unele mezeluri pun 80 la suta grasime, 10 la suta carne, iar in rest completeaza cu soia, coloranti si corectori de gust.

Ideea este ca atunci cand ajungem la raft sa putem alege acele produse facute ca pe vremea bunicii. Stiati ca, de pilda, in 1968 crenvurstii contineau 63 la suta pulpa calda de vita, peste 35 la suta grasime de porc si cateva condimente. Ei bine, doar aceleasi ingrediente ar trebui sa le contina si crenvurstii care se incadreaza in categoria „retete consacrate”.

Asta ar insemna ca ar trebui sa dispara carnea dezosata mecanic, de cea mai proasta calitate, care contine resturi de piele, tendoane si oase. Dar nici colorantii cum ar fi carminul si potentiatorii de aroma nu mai au ce cauta in aceste mezeluri.

Ministerul Agriculturii va infiinta in aproximativ trei luni si un registru al retetelor consacrate, de indata ce producatorii si asociatiile din industria carnii vor inainta lista cu produsele pe care le vor fabrica. (Mai multe, pe www.stirileprotv.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...