Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Peste 500 de procesatori de carne au dat faliment

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit unui Comunicat emis de ANSVSA si preluat de agroinfo, numarul unitatilor din industria alimentara s-a diminuat in ultimii ani, de la 1.487 in 2004 la 901 in 2011, peste 87% din acestea fiind unitati care indeplinesc cerintele Uniunii Europene, potrivit datelor prezentate de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

Daca in 2004 existau in total, in Romania, 1.487 unitati, in 2011 mai sunt doar 901. Un numar de 784 de unitati indeplinesc cerintele comunitare, iar 117 au programe de restructurare, a precizat Constantin Savu, director ANSVSA, intr-un seminar privind brandurile din industria alimentara.

Referitor la situatia unitatilor de carne rosie, dintr-un total de 810 unitati existente in 2004, in prezent mai sunt doar 436, din care 401 indeplinesc cerintele comunitare, iar 35 au programe de restructurare. Capacitatea unitatilor de procesare carne rosie se ridica, in 2011, la 1,73 milioane tone pe an, iar cea de abatorizare la 777.293 tone pe an, fata de o capacitate de 3,2 milioane tone si 728.553 tone abatorizate in 2004.

Pentru unitatile din carne de pasare s-a remarcat o crestere a numarului de unitati, in perioada 2004-2011, dar si a celor conforme cu normele UE.
Astfel, la nivelul anului 2004 erau in jur de 47 de unitati de procesare carne pasare, doar 10 conforme, iar in 2011 sunt 78 de unitati, din care 77 respecta toate normele europene.

La Meat.Milk 2019, AB Tehnic Profesional va susține două comunicări
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Companie de elită din domeniul frigului industrial, aflată în avangarda pieței pe care activează, AB Tehnic Profesional a devenit Prtener al Conferinței Internaționale Meat.Milk 2019, urmând să susțină două comunicări tehnologice în ziua de 30 mai, atât în workshop-ul CARNE, cât și în workshop-ul LAPTE.   AB Tehnic...

Carmangeria Godac a devenit Partener Mic dejun al Conferinței Meat.Milk 2013
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Și în acest an, la fel ca la precedentele ediții, Carmangeria Godac, proprietate a domnului Radu Marian, este Partener Mic-Dejun al Expo-Conferinței Meat & Milk 2019, urmând să facă deliciul meselor de dimineață cu unele dintre cele mai bune produse ale sale.   Astfel, Carmangeria Godac va îmbia participanții ca,...