Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Peste 500 de procesatori de carne au dat faliment

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit unui Comunicat emis de ANSVSA si preluat de agroinfo, numarul unitatilor din industria alimentara s-a diminuat in ultimii ani, de la 1.487 in 2004 la 901 in 2011, peste 87% din acestea fiind unitati care indeplinesc cerintele Uniunii Europene, potrivit datelor prezentate de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

Daca in 2004 existau in total, in Romania, 1.487 unitati, in 2011 mai sunt doar 901. Un numar de 784 de unitati indeplinesc cerintele comunitare, iar 117 au programe de restructurare, a precizat Constantin Savu, director ANSVSA, intr-un seminar privind brandurile din industria alimentara.

Referitor la situatia unitatilor de carne rosie, dintr-un total de 810 unitati existente in 2004, in prezent mai sunt doar 436, din care 401 indeplinesc cerintele comunitare, iar 35 au programe de restructurare. Capacitatea unitatilor de procesare carne rosie se ridica, in 2011, la 1,73 milioane tone pe an, iar cea de abatorizare la 777.293 tone pe an, fata de o capacitate de 3,2 milioane tone si 728.553 tone abatorizate in 2004.

Pentru unitatile din carne de pasare s-a remarcat o crestere a numarului de unitati, in perioada 2004-2011, dar si a celor conforme cu normele UE.
Astfel, la nivelul anului 2004 erau in jur de 47 de unitati de procesare carne pasare, doar 10 conforme, iar in 2011 sunt 78 de unitati, din care 77 respecta toate normele europene.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...