Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Peste doi ani, sistemul secundar de irigații va fi reabilitat

Autor: Meat MIlkvineri, 12 septembrie, 2014

(Agerpres) Refacerea infrastructurii secundare de irigaţii va fi finalizată în 2016, suma alocată în acest scop fiind de 500 de milioane de euro, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, la “Ziua Porumbului”.

“S-au semnat deja contracte în valoare de 130 de milioane de euro pentru reabilitarea sistemului secundar de irigaţii. De asemenea, s-a alocat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) suma de 370 milioane euro pentru refacerea întregului sistem secundar de irigaţii. Programul de reabilitare a început în 2012 şi va fi încheiat în 2016. Pentru refacerea infrastructurii principale de irigaţii căutăm resurse”, a spus Daniel Constantin.

Şeful MADR a precizat că peste 100 de organizaţii de udători au semnat deja contractele pentru refacerea sistemului secundar de irigaţii. Fiecare organizaţie de udători a primit suma de 1 milion de euro, 100% nerambursabilă.

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...