Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Peste porcină africană ar putea fi deja în America de Nord

Autor: Nora Marinmiercuri, 6 noiembrie, 2019

Un avertisment puternic a fost dat industriei mondiale a cărnii de porc. Potrivit cercetătorilor, febra porcină africană (ASF) ar fi lovit deja America de Nord.

 

Vorbind pe webinarul Global Meat News despre epidemie, dr. Scott Dee, de la Pipestone Veterinary Services, a spus că el consideră că ASF este deja în America de Nord, în ciuda celor mai bune eforturi ale autorităților de a împiedica să ajungă pe continent.

 

„Șansele de a menține virusul în afara Americii de Nord sunt foarte mici. Importăm o mulțime de produse din China în care virusul poate supraviețui. Presupunerea mea este că virusul a intrat deja în țară și îl intră regulat la nivelul portului. Ceea ce ne-am propus este că nu a sărit la porci, așa că nu am văzut că se reproduc. Cred că suntem bombardați cu asta la nivel de port. ”

 

Impactul asupra pieței cărnii de porc

 

Dacă va lovi America de Nord, Dee a spus că va avea un impact dramatic asupra sectorului. „Estimăm o pierdere de 16 miliarde de dolari pentru industria agricolă din SUA în primul an, nu vom putea exporta carne de porc și acest lucru va avea un impact asupra altor sectoare de carne.” El a sfătuit producătorii să „ridice biosecuritatea la cele mai înalte niveluri” pentru a preveni răspândirea bolii.

 

În timpul webinarului, directorul de carne de la GIRA Rupert Claxton a explicat că va exista o scădere de 18 milioane de tone în China în acest an, cu alte 6m de tone preconizate pentru 2020. El a avertizat că, în timp ce aceasta va oferi o oportunitate de a vinde carne de porc în China în următorul cinci ani, nu va dura pentru totdeauna. Claxton a adăugat că unii producători optează pentru a neglija piețele interne pentru a face mai mult acum, dar că acest lucru ar putea necesita un reechilibrare în linie.

 

De asemenea, Zoe Davies, directorul executiv al Asociației crescătorilor de porci din UK, a spus că măsurile actuale nu sunt adecvate și că trebuie luate mpăsuri mult mai drastice.

 

Directorul executiv al Global AgriTrends, Brett Stuart, a încheiat prezentările și a avertizat că Republica China nu se poate recupera niciodată pe deplin, în ceea ce privește producția de carne de porc și se îndoiește dacă producătorii mondiali vor reuși să rezolve deficitul. El a mai spus că unii producători de curte din China încearcă să profite de creșterea prețurilor de carne de porc prin repornirea producției, fără a aștepta să fie dezvoltat un vaccin pentru a câștiga bani acum.

 

„Acești fermieri sunt disperați și își asumă riscuri. Ei presupun că vor primi din nou ASF, dar vor ridica până la 400 de dolari pe cap, așa că iau acest joc de noroc. Această disperare pe piață nu este bună pentru eforturile chineze de a conține ASF și duce la un comportament iresponsabil. „

Rabobank: În 2020, piața cărnii de vită își va atenua creșterea
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 15 ianuarie 2020

În cel mai recent raport trimestrial Rabobank Beef (Q4 2019), specialiștii prevăd că producția globală de carne de vită va înregistra o creștere lentă anul viitor. Ca urmare, Rabobank recomandă Americii de Sud să impulsioneze creșterea, Brazilia înregistrând un plus de 3,5% a producției, China, cu 2% și SUA, sub...

Germania rămâne liderul producătorilor de nutrețuri combinate
Autor: Nora Marin  /   vineri, 27 septembrie 2019

Conform datelor oficiale transmise de Comisia Europeană și Eurostat, în 2018, producția de furaje pentru complexele zootehnice de animale crescute industrial în UE-28 a atins un nivel estimat de 163,3 milioane de tone. Aceasta este cu 1,8% mai mare decât în ​​2017, conform datelor furnizate de membrii FEFAC. Să vedem, însă,...