Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Peștele, pe lista UE cu alimentele cel mai frecvent contrafăcute

Autor: Meat MIlkmarți, 22 octombrie, 2013

Un proiect de raport al Uniunii Europene relevă că alimentele cel mai frecvent contrafăcute sunt peştele, uleiul de măsline și mâncarea organică, relatează Associated Press.

În același timp, potrivit acestui proiect de raport, carnea de vită este mai puțin riscantă, în pofida scandalului de la începutul acestui an legat de descoperirea la vânzare a mai multor produse etichetate ca fiind pe bază de carne de vită și care conțineau de fapt carne de cal.

Eurodeputata olandeză Esther de Lange, care lucrează la acest document, și-a exprimat surprinderea privind absența cărnii din clasamentul primelor 10 alimente cel mai frecvent contrafăcute. Raportul a fost realizat pe baza unor studii academice, înregistrări ale poliției și interviuri cu reprezentanți ai industriei alimentare. (Agerpres)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...