Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Petcore Europe a lansat Grupul pentru Reciclarea monomerilor din PET

Autor: Mircea Demeterjoi, 1 august, 2019

Petcore Europe, asociația care reprezintă întregul lanț industrial și comercial PET, a lansat un Grup special deacțiune în  industrie (SIG) numit „Reciclarea monomerilor PET” pentru a spori circularitatea acestor materiale și a ambalajelor de acest gen.

 

Cu această ocazie, Grupul va stabili un lanț valoric durabil în dezvoltarea reutilizării monomerilor din deșeurile de PET, pentru a reintroduce în lanțul de aprovizionare sticlele PET, recipientele pentru produse alimentare și textilele de poliester.

 

Acest lucru va îmbunătăți circularitatea PET, deoarece culorile, aditivii și alți polimeri cu mai multe straturi vor fi complet reciclabile.

 

Wim Hoenderdaal, președintele Petcore Europe Special Industry Group, a declarat că reciclarea monomerului rezolvă problema deșeurilor prin acordarea valorii tuturor deșeurilor PET. După toate eforturile depuse de consumatori și de industrie pentru colectarea și sortarea plasticului, acesta poate garanta că PET-ul este reciclat și nu părăsește cercul în incinerare sau în depozitul de deșeuri.

 

„Reciclarea monomerului PET are potențialul de a mări cantitatea de PET reciclat disponibil și de a completa capacitățile existente de reciclare mecanică”, a spus el.

 

Christian Crépet, directorul executiv al Petcore Europe, a adăugat că scopul grupului este de a facilita o platformă pentru a poziționa reciclarea monomerului PET ca o adăugare viabilă la procesul de reciclare mecanică stabilit, mărind circularitatea PET-ului.

 

SIG va utiliza rețeaua și informarea organizației Petcore pentru a interacționa cu legislatorii, autoritățile de reglementare, ONG-urile și alte părți interesate pentru a asigura că reciclarea chimică a PET este o afacere acceptabilă și îndeplinește cerințele viitoare ale mediului de afaceri.

Weltec Biopower: Biometan din deșeuri și energie pentru 9.600 gospodării
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 februarie 2019

(Comunicat) În timpul iernii 2019, producătorul german de instalații de biogaz WELTEC BIOPOWER a început să construiască o fabrică de biometan lângă Pontefract, West Yorkshire, Marea Britanie. Clientul este Lanes Farm Energy, un proiect gas-to-grid, dezvoltat de Aqua Consultants.   Tel Sultan, directorul companiei Lanes Farm...

FrieslandCampina a introdus primul lapte certificat ”PlanetProof”
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 19 decembrie 2018

FrieslandCampina a anunțat că a devenit prima companie din domeniul lactatelor care lansează, deocamdată în Olanda, laptele obținut în mod durabil, obținând certificarea și dreptul de etichetare "PlanetProof", acordate de firma de certificare Stichting Milieukeur, care stabilește standardul pentru o abordare mai largă a durabilității...