Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Petre Daea: Avem două luni să schimbăm Legea 150

Autor: meatmilkvineri, 17 februarie, 2017

Ieri, domnul Petre Daea, Ministru al Agriculturii, referindu-se la intrarea României în stare de infrigement,  a  declarat că România va încerca să convingă Comisia Europeană că legea „51% produse româneşti în hypermarket” nu contravine legislaţiei comunitare, concomitent cu acțiunea parlamementarilor care lucrează la modificarea actului normativ. 

 

După cum se cunoaște, ”țara noastră are la dispoziţie timp de două luni pentru a convinge Bruxelles-ul că legea Legea 150 nu încalcă libera circulaţie a mărfurulor şi serviciilor”, după cum a afirmat oficialul MADR, care a adăugat:

 

„Acum suntem în perioada preliminară. Intrăm în dialog cu Comisia Europeană. Respectăm procedurile şi avem 2 luni să răspundem la informaţii. În Parlamentul României cele două comisii de Agricultură din Senat şi Cameră, care au primit observaţiile UE, deja procesează la modificarea actului cu ce se impune.

 

Voi insista însă ca România să susţină poziţia fermierilor români. Eu am votat această lege, pentru că înţeleg interesul legitim al fermierilor pentru a-şi găsi un spaţiu unde să îşi comercializeze produsele.  Când vom intra în dialog cu Comisia vom afla mai multe. Poate mai apar observaţii, sau poate că dispar altele. Vom aduce argumente pentrua  susţine poziţia fermierilor români.

 

Se pune şi problema lanţului scurt. Este vorba de mai multe interpretări ai expertilor din România şi ai celor din UE. Lanţul scurt nu este numai într-un singur fel. Presupune şi zona şi distanţa şi distanţele de export, de comerţ, distanţa de la producător la comerciant şi distanţele care se realizează pe circitul comercial”, a conchis domnul Petre Daea.

Campanie de promovare a Programului Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020
Autor: meatmilk  /   miercuri, 29 martie 2017

(Comunicat) În perioada 28.02.2017-23.03.2017, DGP AM POPAM a derulat o amplă campanie de promovare și informare la nivel național. În cadrul celor 7 evenimente de promovare și informare organizate la:   Tulcea, 28.02.2017 (participanți din județele: Constanța, Calarași, Ialomița, Giurgiu, Teleorman, Tulcea,...

Domnul Geronimo Brănescu, Președinte ANSVSA, a participat la ședința România-Moldova
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 martie 2017

Guvernele României și Republicii Moldova au avut la Piatra Neamț o ședință comună, în cadrul căreia au fost abordate subiecte de interes comun.   Din delegația oficială română, care a participat la eveniment, a făcut parte și președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, dr....