Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Petre Daea: Avem două luni să schimbăm Legea 150

Autor: meatmilkvineri, 17 februarie, 2017

Ieri, domnul Petre Daea, Ministru al Agriculturii, referindu-se la intrarea României în stare de infrigement,  a  declarat că România va încerca să convingă Comisia Europeană că legea „51% produse româneşti în hypermarket” nu contravine legislaţiei comunitare, concomitent cu acțiunea parlamementarilor care lucrează la modificarea actului normativ. 

 

După cum se cunoaște, ”țara noastră are la dispoziţie timp de două luni pentru a convinge Bruxelles-ul că legea Legea 150 nu încalcă libera circulaţie a mărfurulor şi serviciilor”, după cum a afirmat oficialul MADR, care a adăugat:

 

„Acum suntem în perioada preliminară. Intrăm în dialog cu Comisia Europeană. Respectăm procedurile şi avem 2 luni să răspundem la informaţii. În Parlamentul României cele două comisii de Agricultură din Senat şi Cameră, care au primit observaţiile UE, deja procesează la modificarea actului cu ce se impune.

 

Voi insista însă ca România să susţină poziţia fermierilor români. Eu am votat această lege, pentru că înţeleg interesul legitim al fermierilor pentru a-şi găsi un spaţiu unde să îşi comercializeze produsele.  Când vom intra în dialog cu Comisia vom afla mai multe. Poate mai apar observaţii, sau poate că dispar altele. Vom aduce argumente pentrua  susţine poziţia fermierilor români.

 

Se pune şi problema lanţului scurt. Este vorba de mai multe interpretări ai expertilor din România şi ai celor din UE. Lanţul scurt nu este numai într-un singur fel. Presupune şi zona şi distanţa şi distanţele de export, de comerţ, distanţa de la producător la comerciant şi distanţele care se realizează pe circitul comercial”, a conchis domnul Petre Daea.

Prezidiul Listei Curţii de Arbitraj de pe lângă AHK România se extinde
Autor: meatmilk  /   vineri, 27 ianuarie 2017

„Curtea de Arbitraj de pe lângă AHK România este în permanentă dezvoltare, bucurându-se de un grad tot mai mare de recunoaştere în cadrul comunităţii internaţionale de business din România. Această evoluție se explică prin reputația tot mai bună de care se bucură această instituție, iar pe fondul evoluțiilor economice...

Petre Daea a stabilit programul de acțiune al MADR pe 2017
Autor: meatmilk  /   joi, 26 ianuarie 2017

Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, împreună cu secretarul de stat, domnul Daniel Dumitru Botănoiu, şi cu directorii direcţiilor tehnice din cadrul instituţiei s-au întâlnit , în 25 ianuarie 2016, cu conducerea Direcţiilor Agricole Judeţene.   Scopul reuniunii a fost acela de a face cunoscute...