Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Petrecere cu mititei la Parlamentul European

Autor: Meat MIlkvineri, 5 septembrie, 2014

(Agerpres) Micii, brânzeturile, berea Şi vinul românesc au fost „vedete” în Parlamentul European, unde peste 100 de reprezentanţi din ţările membre UE au participat, joi, la o conferinţă referitoare la promovarea produselor cu tradiţie, urmată de o degustare de produse tradiţionale româneşti.

„Am dorit să facem un eveniment în Parlamentul European în care să poată fi degustat micul românesc care a primit „undă vede” în 25 iunie pentru comercializarea pe piaţa europeană. Micii româneşti sunt foarte apreciaşi nu numai în Spania şi Italia, unde sunt comunităţi mari de români, ci şi în alte ţări europene şi, de aceea, cred că pot deveni un brand european, nu doar naţional”, a declarat, ieri, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Daniel Botănoiu, citat de Agerpres.

Acesta a precizat că peste 100 de oficiali europeni au participat la masa tradiţională românească din Parlamentul European, în condiţiile în care, vineri, 5 septembrie, va avea loc Reuniunea extraordinară a Consiliului Uniunii Europene (Agricultură şi Pescuit) pe tema interdicției impuse de Federaţia Rusă asupra importului de produse agricole din Uniunea Europeană.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...