Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Phil Hogan, vizită în România pe tema PPA

Autor: meatmilkjoi, 13 septembrie, 2018

(Comunicat) Comisarul european Phil Hogan, responsabil pentru agricultură şi dezvoltare rurală, se va afla în Bucureşti şi Cluj Napoca, în zilele de 13 și 14 septembrie, el urmând să aibă întâlniri cu premierul Viorica Dăncilă, cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, precum şi cu fermieri români.

 

Oficialul vine la București, la o zi după ce un alt comisar, cel pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Vytenis Andriukaitis a declarat că va analiza situația pestei porcine din România, după o întâlnire pe care a avut-o la Bruxelles cu Petre Daea.

 

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Phil Hogan, se va întâlni azi cu premierul Viorica Dăncilă la Palatul Victoria şi ulterior cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, la sediul ministerului.

 

După întreveneri, Comisarul European va pleaca, împreună cu Premierul Viorica Dăncilă, în județul Ialomița, pentru a vedea cum se combate pesta porcină.

 

România a cerut ajutorul Uniuniii Europene pentru plata despăgubirilor, dar autoritățile de la Bruxelles vor lua o decizie, după ce vor primi date despre cum se cheltuie banii.

 

Seria întâlnirilor oficiale va fi urmată de un dialog cu cetăţenii alături de Corina Creţu, comisar european pentru politică regională, vineri, începând cu ora 10.00, la Facultatea de Studii Europene, Universitatea Babeş-Bolyai, din Cluj-Napoca.

 

Vizita comisarului european pentru Agriculturii are loc într-o perioadă în care România este afectată puternic de virusul pestei porcine africane.

Dialog româno-bulgar pe tema PPA
Autor: meatmilk  /   miercuri, 12 septembrie 2018

(Comunicat) Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea, alături de ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș și președintele ANSVSA, Geronimo Brănescu, s-au întâlnit în data de 10 septembrie 2018, la sediul MADR, cu o delegație condusă de Rumen Porozdanov, ministrul agriculturii, alimentației și pădurilor din...

Comisia Europeană: România nu a solicitat până acum niciun ajutor pentru despăgubirile cauzate de PPA
Autor: meatmilk  /   marți, 11 septembrie 2018

Într-un comunicat transmis către  Cursdeguvernare.ro, la cererea acesteia, și retransmis către redacția noastră, Comisia Europeană, prin purtătoarea ei de cuvânt la București, Anca Păduraru, afirmă:   ”Comisia Europeană nu a primit deocamdată nicio cerere oficială din partea României pentru acordarea unui ajutor...