Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Phil Hogan, vizită în România pe tema PPA

Autor: meatmilkjoi, 13 septembrie, 2018

(Comunicat) Comisarul european Phil Hogan, responsabil pentru agricultură şi dezvoltare rurală, se va afla în Bucureşti şi Cluj Napoca, în zilele de 13 și 14 septembrie, el urmând să aibă întâlniri cu premierul Viorica Dăncilă, cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, precum şi cu fermieri români.

 

Oficialul vine la București, la o zi după ce un alt comisar, cel pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Vytenis Andriukaitis a declarat că va analiza situația pestei porcine din România, după o întâlnire pe care a avut-o la Bruxelles cu Petre Daea.

 

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Phil Hogan, se va întâlni azi cu premierul Viorica Dăncilă la Palatul Victoria şi ulterior cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, la sediul ministerului.

 

După întreveneri, Comisarul European va pleaca, împreună cu Premierul Viorica Dăncilă, în județul Ialomița, pentru a vedea cum se combate pesta porcină.

 

România a cerut ajutorul Uniuniii Europene pentru plata despăgubirilor, dar autoritățile de la Bruxelles vor lua o decizie, după ce vor primi date despre cum se cheltuie banii.

 

Seria întâlnirilor oficiale va fi urmată de un dialog cu cetăţenii alături de Corina Creţu, comisar european pentru politică regională, vineri, începând cu ora 10.00, la Facultatea de Studii Europene, Universitatea Babeş-Bolyai, din Cluj-Napoca.

 

Vizita comisarului european pentru Agriculturii are loc într-o perioadă în care România este afectată puternic de virusul pestei porcine africane.

Raportul Curții Europene de Conturi, în opoziție de concept cu propusa Lege a Laptelui
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 16 ianuarie 2019

Acum, când se discută intens despre propunerea MADR de a se impune o nouă Lege a Laptelui, am primit ”Raportul special al Curții de Conturi Europene referitor la siguranța alimentară-Pericolele chimice din hrana noastră: politica UE în materie de siguranță alimentară ne protejează, dar se confruntă cu provocări ”, document dat...

Revista Meat.Milk vă urează Crăciun Fericit și La Mulți Ani!
Autor: meatmilk  /   vineri, 21 decembrie 2018

Dragi prieteni, mai sunt câteva zile până la minunata sărbătoare a nașterii Mântuitorului și a Anului Nou.   Pentru noi, cei de la agenția infoGROUP, editor al revistei Meat.Milk, anul 2018 a fost, probabil, cel mai frumos, cel mai bun și, datorită vremurilor, și cel mai interesant de până acum. Peste toate, însă, a fost...