Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Phil Hogan, vizită în România pe tema PPA

Autor: meatmilkjoi, 13 septembrie, 2018

(Comunicat) Comisarul european Phil Hogan, responsabil pentru agricultură şi dezvoltare rurală, se va afla în Bucureşti şi Cluj Napoca, în zilele de 13 și 14 septembrie, el urmând să aibă întâlniri cu premierul Viorica Dăncilă, cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, precum şi cu fermieri români.

 

Oficialul vine la București, la o zi după ce un alt comisar, cel pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Vytenis Andriukaitis a declarat că va analiza situația pestei porcine din România, după o întâlnire pe care a avut-o la Bruxelles cu Petre Daea.

 

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Phil Hogan, se va întâlni azi cu premierul Viorica Dăncilă la Palatul Victoria şi ulterior cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, la sediul ministerului.

 

După întreveneri, Comisarul European va pleaca, împreună cu Premierul Viorica Dăncilă, în județul Ialomița, pentru a vedea cum se combate pesta porcină.

 

România a cerut ajutorul Uniuniii Europene pentru plata despăgubirilor, dar autoritățile de la Bruxelles vor lua o decizie, după ce vor primi date despre cum se cheltuie banii.

 

Seria întâlnirilor oficiale va fi urmată de un dialog cu cetăţenii alături de Corina Creţu, comisar european pentru politică regională, vineri, începând cu ora 10.00, la Facultatea de Studii Europene, Universitatea Babeş-Bolyai, din Cluj-Napoca.

 

Vizita comisarului european pentru Agriculturii are loc într-o perioadă în care România este afectată puternic de virusul pestei porcine africane.

INSSE: Comerțul cu alimente al României se prăbușește
Autor: meatmilk  /   miercuri, 10 octombrie 2018

(Comunicat) În perioada 1.I-31.VIII 2018, exporturile FOB ale României au însumat 45009,1 milioane euro, iar importurile CIF au însumat 53987,5 milioane euro.   În perioada 1.I-31.VIII 2018, exporturile au crescut cu 9,7%, iar importurile cu 10,4%, comparativ cu perioada 1.I-31.VIII 2017.   Deficitul balanţei comerciale...

Decizia UE 2018/1471, privind inițiativa „STOP FRAUDEI cu FONDURI EUROPENE”
Autor: meatmilk  /   joi, 4 octombrie 2018

(Comunicat) COMISIA EUROPEANĂ,având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, având în vedere Regulamentul (UE) nr. 211/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 16 februarie 2011 privind inițiativa cetățenească (1), în special articolul 4, întrucât:   (1) Obiectul propunerii de inițiativă...