Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

PiaȚA: agricultorii trebuie sa se asocieze in vederea procesarii si comercializarii

Autor: marți, 5 februarie, 2013

(Agerpres) Cererea de produse agroalimentare este in crestere, iar agricultorii organizati ar trebui sa profite mai mult de aceste oportunitati,

care sunt si pe piata interna dar si la export, a declarat comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos, la deschiderea targului de agricultura Indagra.

Potrivit comisarului European, oportunitatile de piata ar trebui sa le dea speranta si incredere agricultorilor in meseria si activitatea lor, dincolo de sustinerea financiara care ar trebui sa ramana in agricultura.

Dincolo de aceste subventii acordate agriculturii atat la nivel european cat si international, cererea de produse agroalimentare este in crestere, iar agricultorii organizati ar trebui sa profite mai mult de aceste oportunitati, care sunt si pe piata interna dar si la export. Va recomand sa nu va uitati numai pe piata UE ci si in exterior. Uniunea Europeana negociaza acorduri de liber schimb cu diferiti parteneri din lume care sunt importatori neti de produse alimentare. Aici, agricultura si sectorul agricol din noile state membre ar trebui sa ocupe un teren mai consistent, a spus Ciolos.

Comisarul a mentionat ca manifestari precum Indagra ar putea sa contribuie mai mult la o punere in contact a ofertei prezentate de Romania, dar si de vecinatatea Romaniei.

Indagra ar putea avea pretentia unui targ regional in sud-estul Europei. Targul a crescut mult si sper ca in viitor, dupa ce ajunge la majorat, sa treaca intr-o noua etapa de dezvoltare si de reflectare a evolutiei realitatilor din agricultura si industria alimentara si chiar sa anticipeze o posibila evolutie a sectorului in Romania.

Impreuna cu sustinerea autoritatilor publice si a agricultorilor sper ca de anul viitor camerele agricole sa aiba o prezenta notabila in organizarea acestui eveniment. Prin pragmatism si optimism, potentialul agricol si agroalimentar al Romaniei, de care se vorbeste de ani de zile, trebuie pus in valoare si prin utilizarea acestei oportunitati, a adaugat Ciolos.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...

PiaȚA: agricultorii trebuie sa se asocieze in vederea procesarii si comercializarii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Cererea de produse agroalimentare este in crestere, iar agricultorii organizati ar trebui sa profite mai mult de aceste oportunitati,

care sunt si pe piata interna dar si la export, a declarat comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos, la deschiderea targului de agricultura Indagra.

Potrivit comisarului European, oportunitatile de piata ar trebui sa le dea speranta si incredere agricultorilor in meseria si activitatea lor, dincolo de sustinerea financiara care ar trebui sa ramana in agricultura.

Dincolo de aceste subventii acordate agriculturii atat la nivel european cat si international, cererea de produse agroalimentare este in crestere, iar agricultorii organizati ar trebui sa profite mai mult de aceste oportunitati, care sunt si pe piata interna dar si la export. Va recomand sa nu va uitati numai pe piata UE ci si in exterior. Uniunea Europeana negociaza acorduri de liber schimb cu diferiti parteneri din lume care sunt importatori neti de produse alimentare. Aici, agricultura si sectorul agricol din noile state membre ar trebui sa ocupe un teren mai consistent, a spus Ciolos.

Comisarul a mentionat ca manifestari precum Indagra ar putea sa contribuie mai mult la o punere in contact a ofertei prezentate de Romania, dar si de vecinatatea Romaniei.
Indagra ar putea avea pretentia unui targ regional in sud-estul Europei. Targul a crescut mult si sper ca in viitor, dupa ce ajunge la majorat, sa treaca intr-o noua etapa de dezvoltare si de reflectare a evolutiei realitatilor din agricultura si industria alimentara si chiar sa anticipeze o posibila evolutie a sectorului in Romania.

Impreuna cu sustinerea autoritatilor publice si a agricultorilor sper ca de anul viitor camerele agricole sa aiba o prezenta notabila in organizarea acestui eveniment. Prin pragmatism si optimism, potentialul agricol si agroalimentar al Romaniei, de care se vorbeste de ani de zile, trebuie pus in valoare si prin utilizarea acestei oportunitati, a adaugat Ciolos.

ANSVSA: Situația la zi a evoluției Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) De la data confirmării prezenței Pestei Porcine Africane (PPA) în țara noastră, pentru prima oară, în 31 iulie 2017, în județul Satu-Mare, se constată că în zona de N-V a României boala evoluează lent, chiar staţionar, confirmându-se în 14 localităţi din judeţele Satu-Mare, Sălaj şi Bihor. Au fost afectaţi 13...

Suplimentarea cu proteine by-pass a dietei bovinelor de lapte
Autor: Nora Marin  /   vineri, 3 august 2018

Îmbunătățirea producției de lapte este un instrument important de creștere a calității vieții, în special pentru persoanele din mediul rural. Cum, în România există numeroase exploatații comerciale de dimensiuni mici sau medii, am găsit util ca, de această dată, să facem referire la recomandările FAO privind îmbunătățirea...

Valorificarea superioară a sângelui animalelor abatorizate
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 3 august 2018

Abatoarele, precum și companiile de prelucrarea a cărnii generează o cantitate semnificativă de subproduse solide și lichide. La rândul lor, angrosistii și comercianții cu amănuntul produc cantități mari de subproduse. Deci, milioane de tone de deșeuri sunt produse în fiecare zi iar problema este eliminarea lor. Dar eliminarea...

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...