Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

PiaȚA: bielorusia a interzis importul de pasari din romania

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform evz.ro, Bielorusia a impus restrictii temporare importului de pui din tara noastra, din cauza

unui focar al bolii Newcastle inregistrat la Tohanu Vechi, judetul Brasov. a anuntat Departamentul pentru Supraveghere Veterinara si Alimente din cadrul Ministerului bielorus al Agriculturii si Alimentatiei, citat BelTA, agentia bielorusa de stiri.

Ieri, ministerul a interzis pe termen nedeterminat importul de pui vii, oua pentru incubator, carne de pui si toate tipurile de pui procesat, pene si nutret, cu scopul de a preveni raspandirea bolii.

Boala Newcastle este o boala contagioasa care afecteaza atat specii domestice, cat si salbatice de pasari. Virusul care o produce este transmisibil la om, producand conjunctivite si simptome de gripa.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...