Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

PiaȚA: carnea de porc ramane preferata consumatorilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum a declarat pentru zf.ro Sorana Georgia, Director General la Billa Rewe Romania, consumatorii romani prefera carnea, legumele si lactatele produse local si mai putin pe cele aduse din import. Nu se omoara, in schimb dupa peste, altadata mancarea de baza a romanului.

Sorana Georgia spune ca: Pentru consumatorii locali conteaza foarte mult ca produsul sa fie traditional romanesc. In topul vanzarilor pe primul loc se afla carnea de porc, urmata de cea de pui.

Romanii se uita dupa carne si lactate produse in Romania. De exemplu, consumatorii locali nu se duc asa mult in directia lactatelor de import. Este adevarat, insa, ca sunt si cateva produse care s-au strecurat si au devenit traditie deja. Pentru romani, conteaza ca produsul si gustul sa fie traditional romanesc chiar daca firma a ajuns sa aiba actionari straini acum.

Romanii prin traditie sunt mancatori de produse din carne, fie ca e vorba de salam sau de sunca. In general, se cauta carne de orice fel. Am observat ca porcul este in fruntea topului la vanzari. Dupa carnea de porc, urmeaza cea de pui si de vita. Pestele e inca la coada clasamentului, pentru ca romanii nu prea sunt mancatori de peste. Produsele din carne sunt din Romania in mare parte. Nu poti sa stii insa niciodata de unde provine carnea, daca este din import sau din intern.

Pe partea de produse din carne, in ultima vreme se segmenteaza piata. O parte din clienti se orienteaza spre produsele de calitate, spre varful piramidei, iar cealalta merge pe ieftin si nu se uita ce contine produsul respectiv. Cred ca rolul nostru ca retailer este sa si incercam sa educam populatia si sa atragem atentia asupra componentelor. Suntem datori sa vindem orice pentru toate buzunarele. Pe de alta parte, de exemplu noi la Billa, facem o selectie foarte riguroasa legat de ingredientele continute de produse. Este o responsabilitate mare pe care nu doar noi, ci si producatorii o avem.

Am constatat ca sunt mult mai incantati clientii care isi regasesc produsul pe care il cunosc de pe piata lor locala de ceva vreme. Mai ales daca produsele respective n-au avut probleme vis-à-vis de calitate, sau de igiena. Se cauta produsele si marcile serioase.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...