Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

PiaȚA: carnea de porc ramane preferata consumatorilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum a declarat pentru zf.ro Sorana Georgia, Director General la Billa Rewe Romania, consumatorii romani prefera carnea, legumele si lactatele produse local si mai putin pe cele aduse din import. Nu se omoara, in schimb dupa peste, altadata mancarea de baza a romanului.

Sorana Georgia spune ca: Pentru consumatorii locali conteaza foarte mult ca produsul sa fie traditional romanesc. In topul vanzarilor pe primul loc se afla carnea de porc, urmata de cea de pui.

Romanii se uita dupa carne si lactate produse in Romania. De exemplu, consumatorii locali nu se duc asa mult in directia lactatelor de import. Este adevarat, insa, ca sunt si cateva produse care s-au strecurat si au devenit traditie deja. Pentru romani, conteaza ca produsul si gustul sa fie traditional romanesc chiar daca firma a ajuns sa aiba actionari straini acum.

Romanii prin traditie sunt mancatori de produse din carne, fie ca e vorba de salam sau de sunca. In general, se cauta carne de orice fel. Am observat ca porcul este in fruntea topului la vanzari. Dupa carnea de porc, urmeaza cea de pui si de vita. Pestele e inca la coada clasamentului, pentru ca romanii nu prea sunt mancatori de peste. Produsele din carne sunt din Romania in mare parte. Nu poti sa stii insa niciodata de unde provine carnea, daca este din import sau din intern.

Pe partea de produse din carne, in ultima vreme se segmenteaza piata. O parte din clienti se orienteaza spre produsele de calitate, spre varful piramidei, iar cealalta merge pe ieftin si nu se uita ce contine produsul respectiv. Cred ca rolul nostru ca retailer este sa si incercam sa educam populatia si sa atragem atentia asupra componentelor. Suntem datori sa vindem orice pentru toate buzunarele. Pe de alta parte, de exemplu noi la Billa, facem o selectie foarte riguroasa legat de ingredientele continute de produse. Este o responsabilitate mare pe care nu doar noi, ci si producatorii o avem.

Am constatat ca sunt mult mai incantati clientii care isi regasesc produsul pe care il cunosc de pe piata lor locala de ceva vreme. Mai ales daca produsele respective n-au avut probleme vis-à-vis de calitate, sau de igiena. Se cauta produsele si marcile serioase.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...