Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

PiaȚA: carnea de porc s-a scumpit cu 25% fata de anul trecut

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Mediafax) Pretul carnii de porc este mai mare cu 25% fata de luna decembrie a anului trecut, din cauza scumpirii furajelor, diminuarea puterii de cumparare urmand sa duca la o scadere a consumului, de Craciun, de 15-20%, potrivit Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania.

„Costul cu furajele a crescut in ultimul an cu 65%, utilitatile s-au scumpit si ele si, in consecinta, carnea de porc este mai scumpa acum, in decembrie, cu circa 25% fata de luna decembrie a anului trecut”, a declarat pentru Mediafax Ioan Ladosi, presedintele Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania.

El spune ca pretul carnii de porc a ajuns in ultimele doua saptamani la 6,8 lei pe kilogram in viu, fata de 6,5 lei in urma cu o luna. „Ne asteptam ca din cauza majorarii de pret si a scaderii puterii de cumparare consumul de carne de porc de Craciun sa scada cu 15-20%. Din datele noastre, consumul a scazut pe parcursul intregului an”, a afirmat Ladosi.

El a adaugat ca nu exista motive ca pretul carnii de porc sa mai cresca pana la Craciun, iar o eventuala modificare a acestuia ar putea fi determinata doar de fluctuatiile de pret de pe pietele europene, de unde Romania importa peste jumatate din necesar. Producatorii de carne estimeaza ca in fiecare an se taie aproximativ trei milioane de porci in gospodariile taranilor.

Carnea de porc este cea mai cautata in Romania, acoperind aproape jumatate din consumul de carne, de circa 60 de kilograme pe cap de locuitor pe an, fiind urmata de cea de pasare (15-20 kg) si vita, categorie care reprezinta doar 10% din total.

Fiecare roman mananca anual 30-32 de kilograme de carne de porc, fata de media europeana de 40-45 de kilograme. Consumul de carne de pasare este de 15-20 de kilograme pe an, de asemenea sub media europeana, de 23-24 kilograme. Carnea de vita reprezinta doar 10% din consumul total de carne din Romania, fata de 40% in UE.

GfK: Creștere pentru bunurile de larg consum, dar pe baza inflației, nu a volumelor!
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Piața FMCG a înregistrat în 2017 o creștere semnificativă de 7% pentru bunurile de folosință curentă cumpărate pentru consumul casnic.   În spatele aceste evoluții pozitive a pieței a stat majorarea prețurilor ca urmare a inflației și nu creșterea volumelor cumpărate, așa cum s-a întâmplat în 2016. Cu...

Negro investește masiv în publicitate
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 22 februarie 2018

Negro, o companie care în anii trecuți s-a remarcat din punct de vedere al promovării prin spot-uri publicitare, prin economia evidentă în producția propriu-zisă a imaginilor, a demarat un program de investiții care, măcar după numele pe care le-a atras, se dovedește a fi cât se poate de consistent.   Din punct de vedere al...