Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

PiaȚA: de craciun, carnea va fi mai scupma cu 15 %

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Preturile la carnea de porc ar putea creste cu maximum 15% in preajma Sarbatorilor de iarna, insa ce se va intampla cu exactitate este greu de estimat, a declarat presedintele Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania (APCPR), Ioan Ladosi.

„Este o chestiune speculativa. Nu cred ca pot creste (preturile – n.r.) cu mai mult de 15%, pentru ca se vorbeste despre suportabilitate. Preturile vor creste atat cat suporta piata, cat poate omul sa duca si sa cumpere”, a spus Ladosi, intrebat despre o eventuala majorare a preturilor la carnea de porc in preajma Craciunului.

Presedintele APCPR a explicat ca, in prezent, preturile la carnea de porc practicate in Romania nu difera de cele din strainatate, insa la noi exista o particularitate care deregleaza piata, mai exact faptul ca inainte de Craciun taranii incep sa taie porcii din gospodariile proprii pe care ii vand.

Cu toate acestea, Ioan Ladosi a adaugat ca producatorii de carne de porc ar trebui sa majoreze preturile cu 10 – 15% pentru a-si acoperi costurile si sa nu apeleze la credite.”Ar trebui sa crestem preturile cu 10-15% pentru a acoperi cheltuielile si sa nu traim din credit”, a incheiat Ioan Ladosi.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...