Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

PiaȚA: exportul de carne si produse din carne spre rusia va fi preluat in 2013

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform zf.ro, deblocarea exporturilor de carne din Romania catre Rusia va fi pusa in discutie peste cateva luni,

in cazul in care va exista un acord sanitar veterinar, iar unitatile de productie si de procesare din Romania vor indeplini conditiile cerute de inspectorii veterinari rusi, a anuntat Ministrul Agriculturii.

„Din 5 noiembrie vor veni specialisti de la Agentia sanitar-veterinara din Rusia sa inspecteze unitatile de productie si procesare din Romania, iar daca acele conditii cerute de ei vor fi indeplinite putem vorbi, in cateva luni, de deblocarea exporturilor din piata Rusiei. Exista o solicitare imensa pe aceasta piata”, a declarat Daniel Constantin, citat de Agerpres.

Ministrul crede ca problema este mai mult una politica decat legata de conditiile in care se produce si se proceseaza carnea de catre unitatile romanesti.

„In vizita pe care am avut-o in Rusia am fost insotit de mai multi agenti economici care aveau contacte nenumarate cu agenti economici din Rusia, insa erau blocati de inexistenta unui acord sanitar veterinar si fitosanitar. Cred ca acolo era mai mult un blocaj la nivel politic pe care sper ca am reusit sa il deblocam”, a explicat acesta.

Romania intampina probleme la exportul de carne si catre China si Turcia, dar ministrul crede ca ele se pot rezolva. In noiembrie, Romania va primi o delegatie oficiala din China, cu care se vor discuta aceste aspect, a declarat ministrul.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...