Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

PiaȚA: exportul de carne si produse din carne spre rusia va fi preluat in 2013

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform zf.ro, deblocarea exporturilor de carne din Romania catre Rusia va fi pusa in discutie peste cateva luni,

in cazul in care va exista un acord sanitar veterinar, iar unitatile de productie si de procesare din Romania vor indeplini conditiile cerute de inspectorii veterinari rusi, a anuntat Ministrul Agriculturii.

„Din 5 noiembrie vor veni specialisti de la Agentia sanitar-veterinara din Rusia sa inspecteze unitatile de productie si procesare din Romania, iar daca acele conditii cerute de ei vor fi indeplinite putem vorbi, in cateva luni, de deblocarea exporturilor din piata Rusiei. Exista o solicitare imensa pe aceasta piata”, a declarat Daniel Constantin, citat de Agerpres.

Ministrul crede ca problema este mai mult una politica decat legata de conditiile in care se produce si se proceseaza carnea de catre unitatile romanesti.

„In vizita pe care am avut-o in Rusia am fost insotit de mai multi agenti economici care aveau contacte nenumarate cu agenti economici din Rusia, insa erau blocati de inexistenta unui acord sanitar veterinar si fitosanitar. Cred ca acolo era mai mult un blocaj la nivel politic pe care sper ca am reusit sa il deblocam”, a explicat acesta.

Romania intampina probleme la exportul de carne si catre China si Turcia, dar ministrul crede ca ele se pot rezolva. In noiembrie, Romania va primi o delegatie oficiala din China, cu care se vor discuta aceste aspect, a declarat ministrul.

GfK: Creștere pentru bunurile de larg consum, dar pe baza inflației, nu a volumelor!
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Piața FMCG a înregistrat în 2017 o creștere semnificativă de 7% pentru bunurile de folosință curentă cumpărate pentru consumul casnic.   În spatele aceste evoluții pozitive a pieței a stat majorarea prețurilor ca urmare a inflației și nu creșterea volumelor cumpărate, așa cum s-a întâmplat în 2016. Cu...

Negro investește masiv în publicitate
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 22 februarie 2018

Negro, o companie care în anii trecuți s-a remarcat din punct de vedere al promovării prin spot-uri publicitare, prin economia evidentă în producția propriu-zisă a imaginilor, a demarat un program de investiții care, măcar după numele pe care le-a atras, se dovedește a fi cât se poate de consistent.   Din punct de vedere al...