Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

PiaȚA: macelarii romani fac bani buni in occident

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform agrointel.ro, daca occidentalii sunt tot mai mofturosi cand vine vorba de meseriile grele din agricultura sau industria alimentara, est-europenii nu se dau in laturi sa faca treburile cele mai grele, iar de multe ori si cele mai murdare.

Cei mai cautati sunt macelarii si transatorii, care primesc un salariu si de pana la 1.800 de euro pe luna, pe langa cazare, masa, transport si asigurare gratuite. Interesul occidentalilor pentru muncitorii romani nu este de data recenta, ci se manifesta inca de pe vremea comunistilor, cand existau echipe de macelari si transatori care mergeau sa lucreze in tarile din vestul Europei, dupa cum spune Tudor Stanca, director executiv al Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania.

Cele doua meserii sunt la mare cautare si astazi. In Franta, de exemplu, un macelar cu experienta este platit cu 1.000-1.500 de euro pe luna la un un program de 7-9 ori pe zi, potrivit anunturilor publicate pe site-urile de angajari. In Germania, salariul poate urca chiar pana la 1.800 de euro pe luna, cu conditia ca doritorii sa aibe o experinta de cel putin doi ani in domeniu. Solicitari exista si din Olanda, Anglia sau Irlanda.

Tot in Hexagon se mai cauta muncitori pentru sectoarele de crestere a animalelor, gradinari sau apicultori. De altfel, interesul francezilor pentru forta de munca ieftina din state precum Romania sau Bulgaria este in crestere. O dovada in acest sens este si faptul ca lista meseriilor autorizate in agricultura pentru romani si bulgari va fi extinsa de la opt meserii, in prezent, la 14 in 2013.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...