Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

PiaȚA: macelarii romani fac bani buni in occident

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform agrointel.ro, daca occidentalii sunt tot mai mofturosi cand vine vorba de meseriile grele din agricultura sau industria alimentara, est-europenii nu se dau in laturi sa faca treburile cele mai grele, iar de multe ori si cele mai murdare.

Cei mai cautati sunt macelarii si transatorii, care primesc un salariu si de pana la 1.800 de euro pe luna, pe langa cazare, masa, transport si asigurare gratuite. Interesul occidentalilor pentru muncitorii romani nu este de data recenta, ci se manifesta inca de pe vremea comunistilor, cand existau echipe de macelari si transatori care mergeau sa lucreze in tarile din vestul Europei, dupa cum spune Tudor Stanca, director executiv al Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania.

Cele doua meserii sunt la mare cautare si astazi. In Franta, de exemplu, un macelar cu experienta este platit cu 1.000-1.500 de euro pe luna la un un program de 7-9 ori pe zi, potrivit anunturilor publicate pe site-urile de angajari. In Germania, salariul poate urca chiar pana la 1.800 de euro pe luna, cu conditia ca doritorii sa aibe o experinta de cel putin doi ani in domeniu. Solicitari exista si din Olanda, Anglia sau Irlanda.

Tot in Hexagon se mai cauta muncitori pentru sectoarele de crestere a animalelor, gradinari sau apicultori. De altfel, interesul francezilor pentru forta de munca ieftina din state precum Romania sau Bulgaria este in crestere. O dovada in acest sens este si faptul ca lista meseriilor autorizate in agricultura pentru romani si bulgari va fi extinsa de la opt meserii, in prezent, la 14 in 2013.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...