Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

PiaȚA: maghiarii au luat fata procesatori lor romani de carne de porc din rasa mangalita

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

RTV informeaza ca procesatorii romani au mai pierdut o piata de desfacere pentru un produs cautat de europeni si chiar de japonezi, jambonul din carne de porc din rasa Mangalita.

Maghiarii au devenit principalii exportatori de carne de porc din rasa Mangalita, o marfa pe care Romania o vindea la export cu succes pana in 1989. La Paris, de exemplu, jambonul de Mangalita se vinde cu circa 165 de euro kilogramul.

In Romania mai exista doar cateva mii de porci din rasa Mangalita, crescuti in gospodariile oamenilor. Specialistii spun ca aceasta rasa nu este crescuta in sistem industrial, pentru ca romanii nu stiu sa faca diferenta intre grasimile de calitate si celelalte.

In schimb in Ungaria, efectivele de porci din aceasta rasa sunt in crestere de la un an la altul, iar carnea este exportata in tari ca Germania, Spania, Olanda sau chiar in Japonia.

Rasa Mangalita este apreciata pentru carnea mai gustoasa si mai sanatoasa, iar jambonul se vinde scump in tarile din vestul Europei.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...