Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

PiaȚA: maghiarii au luat fata procesatori lor romani de carne de porc din rasa mangalita

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

RTV informeaza ca procesatorii romani au mai pierdut o piata de desfacere pentru un produs cautat de europeni si chiar de japonezi, jambonul din carne de porc din rasa Mangalita.

Maghiarii au devenit principalii exportatori de carne de porc din rasa Mangalita, o marfa pe care Romania o vindea la export cu succes pana in 1989. La Paris, de exemplu, jambonul de Mangalita se vinde cu circa 165 de euro kilogramul.

In Romania mai exista doar cateva mii de porci din rasa Mangalita, crescuti in gospodariile oamenilor. Specialistii spun ca aceasta rasa nu este crescuta in sistem industrial, pentru ca romanii nu stiu sa faca diferenta intre grasimile de calitate si celelalte.

In schimb in Ungaria, efectivele de porci din aceasta rasa sunt in crestere de la un an la altul, iar carnea este exportata in tari ca Germania, Spania, Olanda sau chiar in Japonia.

Rasa Mangalita este apreciata pentru carnea mai gustoasa si mai sanatoasa, iar jambonul se vinde scump in tarile din vestul Europei.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...