Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

PiaȚA: maghiarii au luat fata procesatori lor romani de carne de porc din rasa mangalita

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

RTV informeaza ca procesatorii romani au mai pierdut o piata de desfacere pentru un produs cautat de europeni si chiar de japonezi, jambonul din carne de porc din rasa Mangalita.

Maghiarii au devenit principalii exportatori de carne de porc din rasa Mangalita, o marfa pe care Romania o vindea la export cu succes pana in 1989. La Paris, de exemplu, jambonul de Mangalita se vinde cu circa 165 de euro kilogramul.

In Romania mai exista doar cateva mii de porci din rasa Mangalita, crescuti in gospodariile oamenilor. Specialistii spun ca aceasta rasa nu este crescuta in sistem industrial, pentru ca romanii nu stiu sa faca diferenta intre grasimile de calitate si celelalte.

In schimb in Ungaria, efectivele de porci din aceasta rasa sunt in crestere de la un an la altul, iar carnea este exportata in tari ca Germania, Spania, Olanda sau chiar in Japonia.

Rasa Mangalita este apreciata pentru carnea mai gustoasa si mai sanatoasa, iar jambonul se vinde scump in tarile din vestul Europei.

Domnul Adrian Bența va fi speaker al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

Unul dintre cei mai mari experti financiari din Romania, domnul Adrian Benta, va fi speaker al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk 2018, evenimant care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte față de noile realități ale...

Programul MADR de înființare și dezvoltare a formelor asociative
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că se află în desfășurare licitația deschisă pentru atribuirea contractului privind „Consiliere acordată producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol”, număr anunț de participare în SEAP nr....