Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

PiaȚA: maghiarii au luat fata procesatori lor romani de carne de porc din rasa mangalita

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

RTV informeaza ca procesatorii romani au mai pierdut o piata de desfacere pentru un produs cautat de europeni si chiar de japonezi, jambonul din carne de porc din rasa Mangalita.

Maghiarii au devenit principalii exportatori de carne de porc din rasa Mangalita, o marfa pe care Romania o vindea la export cu succes pana in 1989. La Paris, de exemplu, jambonul de Mangalita se vinde cu circa 165 de euro kilogramul.

In Romania mai exista doar cateva mii de porci din rasa Mangalita, crescuti in gospodariile oamenilor. Specialistii spun ca aceasta rasa nu este crescuta in sistem industrial, pentru ca romanii nu stiu sa faca diferenta intre grasimile de calitate si celelalte.

In schimb in Ungaria, efectivele de porci din aceasta rasa sunt in crestere de la un an la altul, iar carnea este exportata in tari ca Germania, Spania, Olanda sau chiar in Japonia.

Rasa Mangalita este apreciata pentru carnea mai gustoasa si mai sanatoasa, iar jambonul se vinde scump in tarile din vestul Europei.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...