Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

PiaȚA: media preturilor la carnea de porc a crescut

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Datele centralizate din piata la MADR confirm cresterea preturilor la carne si, in special, la cea de porc.

Spre exemplu: 1 kilogram de piept de manzat cu os costa in magazine peste 18 lei, 1 kilogram de pulpa de porc cu os peste 13 lei, iar pretul unui kilogram de piept de porc feliat sare de 15 lei.

PRETURI CARNE IN MAGAZINE 5.10.2012

PIEPT MANZAT CU OS 18,79 LEI KG
PULPA PORC CU OS 13,99 LEI KG
PIEPT PORC FELIAT 15,99 LEI KG
MUªCHIULET PORC 23,99 LEI KG

Nici de la nivel European nu sosesc vesti imbucuratoare. Astfel, Directia Generala pentru Agricultura a Comisiei Europene a anuntat ca productia de carne se va reduce. Motivele sunt cresterea preturilor la furaje si recesiunea economica. Anul viitor, productia totala de carne va scadea cu 1,4%. Face exceptie, totusi, carnea de pui. Astfel, vom resimti din plin efectele crizei productiei de carne, caci vor urma majorari ale preturilor practicate de producatori si comercianti.

Vestile care vin din sectorul productiei de carne, sunt ingrijoratoare. Seceta din 2012 a determinat scumpirea furajelor pentru animale, iar oficialii au anuntat ca pe piata va ajunge mai putina carne.

Productia de carne a Uniunii Europene se va reduce in acest an, din cauza costurilor ridicate la furaje, dar si a recesiunii economice, potrivit unui raport al Directiei Generale pentru Agricultura a Comisiei. Exista si o exceptie: carnea de pui, care ramane pe crestere.

Astfel, in acest an, productia de carne ar urma sa scada cu 0,6% pana la 44,4 milioane de tone. Cea mai mare scadere este prognozata la carnea de vita, urmata de carnea de ovine si caprine, iar apoi de carnea de porc. La pui este estimat un avans de 1,9%, iar productia urmeaza sa se ridice la 12,6 milioane de tone.

ESTIMARI PRODUCTIE CARNE UE

CARNEA DE VACA SCADE CU 4,6% PRODUCTIE: 7,83 milioane tone
CARNEA DE OVINE SCADE CU 1,3% PRODUCTIE: 0,98 milioane tone
CARNEA DE PORC SCADE CU 0,5% PRODUCTIE: 23 milioane de tone
CARNEA DE PUI CREªTERE DE 1,9% PRODUCTIE: 12,6 milioane de tone

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...