Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

PiaȚA: media preturilor la carnea de porc a crescut

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Datele centralizate din piata la MADR confirm cresterea preturilor la carne si, in special, la cea de porc.

Spre exemplu: 1 kilogram de piept de manzat cu os costa in magazine peste 18 lei, 1 kilogram de pulpa de porc cu os peste 13 lei, iar pretul unui kilogram de piept de porc feliat sare de 15 lei.

PRETURI CARNE IN MAGAZINE 5.10.2012

PIEPT MANZAT CU OS 18,79 LEI KG
PULPA PORC CU OS 13,99 LEI KG
PIEPT PORC FELIAT 15,99 LEI KG
MUªCHIULET PORC 23,99 LEI KG

Nici de la nivel European nu sosesc vesti imbucuratoare. Astfel, Directia Generala pentru Agricultura a Comisiei Europene a anuntat ca productia de carne se va reduce. Motivele sunt cresterea preturilor la furaje si recesiunea economica. Anul viitor, productia totala de carne va scadea cu 1,4%. Face exceptie, totusi, carnea de pui. Astfel, vom resimti din plin efectele crizei productiei de carne, caci vor urma majorari ale preturilor practicate de producatori si comercianti.

Vestile care vin din sectorul productiei de carne, sunt ingrijoratoare. Seceta din 2012 a determinat scumpirea furajelor pentru animale, iar oficialii au anuntat ca pe piata va ajunge mai putina carne.

Productia de carne a Uniunii Europene se va reduce in acest an, din cauza costurilor ridicate la furaje, dar si a recesiunii economice, potrivit unui raport al Directiei Generale pentru Agricultura a Comisiei. Exista si o exceptie: carnea de pui, care ramane pe crestere.

Astfel, in acest an, productia de carne ar urma sa scada cu 0,6% pana la 44,4 milioane de tone. Cea mai mare scadere este prognozata la carnea de vita, urmata de carnea de ovine si caprine, iar apoi de carnea de porc. La pui este estimat un avans de 1,9%, iar productia urmeaza sa se ridice la 12,6 milioane de tone.

ESTIMARI PRODUCTIE CARNE UE

CARNEA DE VACA SCADE CU 4,6% PRODUCTIE: 7,83 milioane tone
CARNEA DE OVINE SCADE CU 1,3% PRODUCTIE: 0,98 milioane tone
CARNEA DE PORC SCADE CU 0,5% PRODUCTIE: 23 milioane de tone
CARNEA DE PUI CREªTERE DE 1,9% PRODUCTIE: 12,6 milioane de tone

FAO: Crizele alimentare și foamea acută se intensifică
Autor: meatmilk  /   vineri, 23 martie 2018

(Comunicat) Aproximativ 124 milioane de persoane din 51 de țări au fost afectate de insecuritate alimentară acută în 2017, cu 11 milioane de persoane mai mult decât în anul precedent – potrivit celei mai recente ediții a Raportului Global privind Crizele Alimentare.   Raportul definește insecuritatea alimentară acută ca și...

Wave Division a lansat tehnologia de detecție facială a consumatorilor
Autor: Nora Marin  /   vineri, 23 martie 2018

Petrivit unei prezentări publicată pe site-ul agenției, Wave Division a lansat un nou serviciu care analizează comportamentul cumpărătorului când acesta se află în fața unui raft sau a unui mesaj publicitar, pentru o înțelegere mult mai profundă a modului în care consumatorii interacționează cu brandurile în magazine,...