Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

PiaȚA: media preturilor la carnea de porc a crescut

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Datele centralizate din piata la MADR confirm cresterea preturilor la carne si, in special, la cea de porc.

Spre exemplu: 1 kilogram de piept de manzat cu os costa in magazine peste 18 lei, 1 kilogram de pulpa de porc cu os peste 13 lei, iar pretul unui kilogram de piept de porc feliat sare de 15 lei.

PRETURI CARNE IN MAGAZINE 5.10.2012

PIEPT MANZAT CU OS 18,79 LEI KG
PULPA PORC CU OS 13,99 LEI KG
PIEPT PORC FELIAT 15,99 LEI KG
MUªCHIULET PORC 23,99 LEI KG

Nici de la nivel European nu sosesc vesti imbucuratoare. Astfel, Directia Generala pentru Agricultura a Comisiei Europene a anuntat ca productia de carne se va reduce. Motivele sunt cresterea preturilor la furaje si recesiunea economica. Anul viitor, productia totala de carne va scadea cu 1,4%. Face exceptie, totusi, carnea de pui. Astfel, vom resimti din plin efectele crizei productiei de carne, caci vor urma majorari ale preturilor practicate de producatori si comercianti.

Vestile care vin din sectorul productiei de carne, sunt ingrijoratoare. Seceta din 2012 a determinat scumpirea furajelor pentru animale, iar oficialii au anuntat ca pe piata va ajunge mai putina carne.

Productia de carne a Uniunii Europene se va reduce in acest an, din cauza costurilor ridicate la furaje, dar si a recesiunii economice, potrivit unui raport al Directiei Generale pentru Agricultura a Comisiei. Exista si o exceptie: carnea de pui, care ramane pe crestere.

Astfel, in acest an, productia de carne ar urma sa scada cu 0,6% pana la 44,4 milioane de tone. Cea mai mare scadere este prognozata la carnea de vita, urmata de carnea de ovine si caprine, iar apoi de carnea de porc. La pui este estimat un avans de 1,9%, iar productia urmeaza sa se ridice la 12,6 milioane de tone.

ESTIMARI PRODUCTIE CARNE UE

CARNEA DE VACA SCADE CU 4,6% PRODUCTIE: 7,83 milioane tone
CARNEA DE OVINE SCADE CU 1,3% PRODUCTIE: 0,98 milioane tone
CARNEA DE PORC SCADE CU 0,5% PRODUCTIE: 23 milioane de tone
CARNEA DE PUI CREªTERE DE 1,9% PRODUCTIE: 12,6 milioane de tone

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...