Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

PiaȚA: peste 65% dintre romani consuma aproape zilnic carne de pui

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Carnea de pui se afla in topul preferintelor romanilor, peste 65,5% dintre acestia consumand aproape zilnic carne de pui, potrivit unui studiu initiat de producatorul de carne de pui, compania Transavia.

Conform datelor obtinute, peste 77% dintre respondenti consuma carnea de pui din magazine si intr-un procent mult mai scazut din gospodariile proprii, cantitatea medie lunara consumata fiind de 2-3 kilograme.

Totodata, din studiu reiese ca majoritatea romanilor prefera pieptul de pui, peste 79% si-au exprimat optiunea in acest sens. De asemenea, momentul preferat al zilei pentru consumul carnii de pui este pranzul, in timp ce supele, ciorbele si gratarele reprezinta cele mai populare preparate din pui.

Carnea reprezinta principala sursa de proteine de calitate din alimentatie. Cu toate acestea, se recomanda variantele mai slabe cu continut variabil de grasimi, precum carnea de pui. Pe langa aportul de proteine, carnea de pui contine minerale si vitamine extrem de benefice pentru sanatate, a declarat Nicolae Hancu, specialist in nutritie.

In prezent, grupul Transavia produce peste 55.000 de tone de carne pe an in facilitatile sale de productie din Transilvania. Transavia detine 15 ferme de crestere pui de carne, doua ferme de reproductie si doua statii de incubatie, o fabrica de nutreturi combinate, doua abatoare performante de industrializare a carnii si o fabrica de procesare a carnii, precum si doua ferme vegetale.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...