Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

PiaȚA: peste 65% dintre romani consuma aproape zilnic carne de pui

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Carnea de pui se afla in topul preferintelor romanilor, peste 65,5% dintre acestia consumand aproape zilnic carne de pui, potrivit unui studiu initiat de producatorul de carne de pui, compania Transavia.

Conform datelor obtinute, peste 77% dintre respondenti consuma carnea de pui din magazine si intr-un procent mult mai scazut din gospodariile proprii, cantitatea medie lunara consumata fiind de 2-3 kilograme.

Totodata, din studiu reiese ca majoritatea romanilor prefera pieptul de pui, peste 79% si-au exprimat optiunea in acest sens. De asemenea, momentul preferat al zilei pentru consumul carnii de pui este pranzul, in timp ce supele, ciorbele si gratarele reprezinta cele mai populare preparate din pui.

Carnea reprezinta principala sursa de proteine de calitate din alimentatie. Cu toate acestea, se recomanda variantele mai slabe cu continut variabil de grasimi, precum carnea de pui. Pe langa aportul de proteine, carnea de pui contine minerale si vitamine extrem de benefice pentru sanatate, a declarat Nicolae Hancu, specialist in nutritie.

In prezent, grupul Transavia produce peste 55.000 de tone de carne pe an in facilitatile sale de productie din Transilvania. Transavia detine 15 ferme de crestere pui de carne, doua ferme de reproductie si doua statii de incubatie, o fabrica de nutreturi combinate, doua abatoare performante de industrializare a carnii si o fabrica de procesare a carnii, precum si doua ferme vegetale.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...