Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

PiaȚA: peste 65% dintre romani consuma aproape zilnic carne de pui

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Carnea de pui se afla in topul preferintelor romanilor, peste 65,5% dintre acestia consumand aproape zilnic carne de pui, potrivit unui studiu initiat de producatorul de carne de pui, compania Transavia.

Conform datelor obtinute, peste 77% dintre respondenti consuma carnea de pui din magazine si intr-un procent mult mai scazut din gospodariile proprii, cantitatea medie lunara consumata fiind de 2-3 kilograme.

Totodata, din studiu reiese ca majoritatea romanilor prefera pieptul de pui, peste 79% si-au exprimat optiunea in acest sens. De asemenea, momentul preferat al zilei pentru consumul carnii de pui este pranzul, in timp ce supele, ciorbele si gratarele reprezinta cele mai populare preparate din pui.

Carnea reprezinta principala sursa de proteine de calitate din alimentatie. Cu toate acestea, se recomanda variantele mai slabe cu continut variabil de grasimi, precum carnea de pui. Pe langa aportul de proteine, carnea de pui contine minerale si vitamine extrem de benefice pentru sanatate, a declarat Nicolae Hancu, specialist in nutritie.

In prezent, grupul Transavia produce peste 55.000 de tone de carne pe an in facilitatile sale de productie din Transilvania. Transavia detine 15 ferme de crestere pui de carne, doua ferme de reproductie si doua statii de incubatie, o fabrica de nutreturi combinate, doua abatoare performante de industrializare a carnii si o fabrica de procesare a carnii, precum si doua ferme vegetale.

MADR: Crescătorii de ovine pot valorifica lâna în 20 centre de colectare
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) MADR a identificat, prin Direcțiile pentru Agricultură Județene, pornind de la efectivele de ovine și producția de lână obținută, zonele în care vor fi realizate centrele de colectare lână și piei de animale.   În prezent, există 20 de centre care colectează lâna de la crescătorii de ovine, cu o capacitate...

Controale ANSVSA în industria avicolă
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Începând cu luna august a anului trecut, ANSVSA a demarat o acțiune tematică de control, la nivel național, pentru a verifica modul în care operatorii din industria avicolă respectă condițiile sanitare veterinare și de siguranță a alimentelor referitoare la producerea ouălor și a produselor din ouă, destinate...