Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

PiaȚa: se reglementeaza regimul vanzarilor in piete si hale de carne si lapte

Autor: marți, 5 februarie, 2013

Ministerul Agriculturii a conceput modelul carnetelor de producator, in baza carora se permite accesul in pietele organizate.

Acestea vor fi eliberate de primari si avizate de catre asociatii sau organizatii profesionale din agricultura, constituite la nivel teritorial sau local Olteanu (UNPCPR): Acest tip de carnet de producator va elimina din pietele organizate o mare parte a samsarilor si speculantilor.

Ministerul Agriculturii a elaborat un proiect de hotarare pentru stabilirea unor masuri de reglementare a filierei de comercializare a legumelor si fructelor proaspete, care prezinta, printre altele, si modelul carnetului de producator, care va avea 100 de file a cate 2 exemplare, precum si modul in care acesta poate fi obtinut de catre producatorii agricoli persoane fizice.

Astfel, tiparirea carnetului de producator legume/fructe se efectueaza prin grija Consiliilor Judetene care il va difuza primarilor. In municipiul Bucuresti carnetul de producator legume/fructe/carne/lactate se tipareste prin grija primariilor de sector.

Carnetul de producator legume/ fructe/carne lactate se va elibera de catre primarii comunelor, oraselor, municipiilor si sectoarelor municipiului Bucuresti, contra-cost, producatorilor de legume-fructe, persoane fizice, semnat si stampilat de primar si se vizeaza de catre asociatii sau organizatii profesionale din agricultura, constituite la nivel teritorial sau local.

Prima fila din carnetul de producator va contine date privind producatorul agricol, suprafata totala cultivata si structura corespunzatoare pe specii de legume si/sau pomi, productiile estimate a se realiza, este semnata de primarul localitatii si vizata de reprezentantul unei asociatii/organizatii profesionale, afiliata la o organizatie cu reprezentare nationala de care apartine, ramane nedetasabila din acesta.

Carnetul de producator legume/fructe va avea forma dreptunghiulara, cu dimensiunile de 200×100 mm si este alcatuit din foi fixe, autocopiative, tiparit in carnete de 100 file a 2 exemplare, prevazute cu element de siguranta, seria fiind reprezentata de indicativul rutier al judetului.

Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor pe filiera de comercializare a legumelor si fructelor se realizeaza de persoane imputernicite de catre Ministerul Agriculturii, Ministerul Administratiei si Internelor si Ministerul Finantelor Publice.

Astfel, pot fi considerate infractiuni transportul legumelor si fructelor fara factura fiscala, certificat de conformitate, in cazul achizitiilor de la persoane juridice, borderou de achizitie si filele aferente din carnetul de producator, sanctiunile fiind cuprinse intre 3.000 lei si 5.000 lei, precum si confiscarea cantitatilor de legume/fructe transportate si a mijlocului de transport.

Comercializarea de legume si fructe in alte spatii decat tarabe sau puncte de lucru ale persoanelor juridice inregistrate la ONRC sau spatii individuale ale persoanelor juridice delimitate distinct in cadrul pietelor agroalimentare, dotate cu case de marcat, se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 lei la 5.000 lei, iar nerespectarea obligatiilor stipulate pentru administratia pietelor referitor la regimul inchirierii tarabelor se sanctioneaza contraventional cu amenda de la 10.000 lei la 20.000 lei.

In ceea ce priveste vanzarea legumelor si fructelor care nu provin din productia proprie, aceasta se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 3.000 lei.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...

PiaȚa: se reglementeaza regimul vanzarilor in piete si hale de carne si lapte

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministerul Agriculturii a conceput modelul carnetelor de producator, in baza carora se permite accesul in pietele organizate.

Acestea vor fi eliberate de primari si avizate de catre asociatii sau organizatii profesionale din agricultura, constituite la nivel teritorial sau local Olteanu (UNPCPR): Acest tip de carnet de producator va elimina din pietele organizate o mare parte a samsarilor si speculantilor.

Ministerul Agriculturii a elaborat un proiect de hotarare pentru stabilirea unor masuri de reglementare a filierei de comercializare a legumelor si fructelor proaspete, care prezinta, printre altele, si modelul carnetului de producator, care va avea 100 de file a cate 2 exemplare, precum si modul in care acesta poate fi obtinut de catre producatorii agricoli persoane fizice.

Astfel, tiparirea carnetului de producator legume/fructe se efectueaza prin grija Consiliilor Judetene care il va difuza primarilor. In municipiul Bucuresti carnetul de producator legume/fructe/carne/lactate se tipareste prin grija primariilor de sector.

Carnetul de producator legume/ fructe/carne lactate se va elibera de catre primarii comunelor, oraselor, municipiilor si sectoarelor municipiului Bucuresti, contra-cost, producatorilor de legume-fructe, persoane fizice, semnat si stampilat de primar si se vizeaza de catre asociatii sau organizatii profesionale din agricultura, constituite la nivel teritorial sau local.

Prima fila din carnetul de producator va contine date privind producatorul agricol, suprafata totala cultivata si structura corespunzatoare pe specii de legume si/sau pomi, productiile estimate a se realiza, este semnata de primarul localitatii si vizata de reprezentantul unei asociatii/organizatii profesionale, afiliata la o organizatie cu reprezentare nationala de care apartine, ramane nedetasabila din acesta.

Carnetul de producator legume/fructe va avea forma dreptunghiulara, cu dimensiunile de 200×100 mm si este alcatuit din foi fixe, autocopiative, tiparit in carnete de 100 file a 2 exemplare, prevazute cu element de siguranta, seria fiind reprezentata de indicativul rutier al judetului.

Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor pe filiera de comercializare a legumelor si fructelor se realizeaza de persoane imputernicite de catre Ministerul Agriculturii, Ministerul Administratiei si Internelor si Ministerul Finantelor Publice.

Astfel, pot fi considerate infractiuni transportul legumelor si fructelor fara factura fiscala, certificat de conformitate, in cazul achizitiilor de la persoane juridice, borderou de achizitie si filele aferente din carnetul de producator, sanctiunile fiind cuprinse intre 3.000 lei si 5.000 lei, precum si confiscarea cantitatilor de legume/fructe transportate si a mijlocului de transport.

Comercializarea de legume si fructe in alte spatii decat tarabe sau puncte de lucru ale persoanelor juridice inregistrate la ONRC sau spatii individuale ale persoanelor juridice delimitate distinct in cadrul pietelor agroalimentare, dotate cu case de marcat, se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 lei la 5.000 lei, iar nerespectarea obligatiilor stipulate pentru administratia pietelor referitor la regimul inchirierii tarabelor se sanctioneaza contraventional cu amenda de la 10.000 lei la 20.000 lei.

In ceea ce priveste vanzarea legumelor si fructelor care nu provin din productia proprie, aceasta se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 3.000 lei.

Indagra 2018 anunță mari premiere
Autor: meatmilk  /   luni, 22 octombrie 2018

(Comunicat) Toamna anului 2018 vine cu o premieră la ROMEXPO: vom avea primele ediții ale târgurilor INDAGRA și  INDAGRA FOOD desfășurate inclusiv în noile Pavilioane B1 și B2.   Suntem mândri să anunțăm că pavilioanele B1 și B2 au fost deja ocupate integral. În B1 se va desfășura INDAGRA FOOD, iar în B2 se va...

APIA: Acordarea plăților în avans este plină desfășurare
Autor: meatmilk  /   luni, 22 octombrie 2018

(Comunicat) Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 17.10.2018, au fost plătiți 191.799 fermieri, în cadrul campaniei de plăți în avans pentru anul 2018, suma autorizată la plată fiind în valoare de 51.180.962,95 euro.   Reamintim că APIA a demarat acordarea...

Tehnologia Microcat® pentru epurarea apei uzate din Industria Alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Stațiile de epurare din Industria alimentară, dar nu numai, se confruntă frecvent cu depășiri ale limitelor de deversare. Acest fapt se datorează subdimensionării, tehnologiilor învechite sau proiectării defectuoase.   Institutul Bioscience din Statele Unite ale Americii a dezvoltat o gamă de produse, pentru...

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...