Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Piața americană a alimentelor ”sănătoase” valorează 35 de miliarde de dolari

Autor: Maria Demetriadvineri, 11 martie, 2016

Obiceiurile alimentare ale americanilor încep să se îndrepte pe consumul de alimente sănătoase, iar această tendinţă alimentează o piaţă a vânzărilor de alimente organice estimată la valoarea de 35 de miliarde de dolari în 2014. În plus, creşterea medie a acestei industrii a fost de 10%  în perioada post-criză, potrivit datelor United States Department of Agriculture.

 

Deşi industria americană de fast food este de circa 5,5 ori mai mare decât cea a produselor organice, micii fermieri spun că modelul actual al agriculturii americane nu mai este sustenabil pe termen lung, iar cererile în creştere de produse organice din partea clienţilor susţin această tendinţă.

 

”Primesc 20 de telefoane pe zi şi răspund la 60 de emailuri. Majoritatea clienţilor vin din Facebook, care este cel mai bun instrument de vânzare pentru noi, dar suntem şi pe Twitter, Instagram sau Pintrest”, spune C.J. Isbell, un fermier în vârstă de 30 de ani din Rockville, Virginia (districtul Hanover, SUA).

 

Co-proprietar al Keenbell Farm, un business de familie aflat la cea de-a treia generaţie situat la o distanţă de două ore de Washington DC, Isbell conduce astăzi o fermă organică care specializată în producţia de carne de vită, porc, pui şi cereale (soia, porumb, grâu, orz, secară etc.).

ANSVSA face demersuri pentru facilitarea exporturilor în China
Autor: meatmilk  /   joi, 7 iunie 2018

(Comunicat) Preşedintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), dr. Geronimo Brănescu, participă, alături de o delegație de specialiști din cadrul instituției, la cea de a treia ediție a “Conferinței pentru Controlul Calității, Inspecției și Carantinei”, care se desfășoară în...

Dialog între ANSVSA și oameni de afaceri din Regatul Arabiei Saudite
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu, s-a întâlnit cu o delegație de oameni de afaceri din Regatul Arabiei Saudite interesați de domeniul agroalimentar.   Această întâlnire are loc la finalul vizitei efectuate de oamenii de afaceri saudiți în țara noastră, cu scopul de a stabili relații comerciale cu...