Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Piața americană a alimentelor ”sănătoase” valorează 35 de miliarde de dolari

Autor: Maria Demetriadvineri, 11 martie, 2016

Obiceiurile alimentare ale americanilor încep să se îndrepte pe consumul de alimente sănătoase, iar această tendinţă alimentează o piaţă a vânzărilor de alimente organice estimată la valoarea de 35 de miliarde de dolari în 2014. În plus, creşterea medie a acestei industrii a fost de 10%  în perioada post-criză, potrivit datelor United States Department of Agriculture.

 

Deşi industria americană de fast food este de circa 5,5 ori mai mare decât cea a produselor organice, micii fermieri spun că modelul actual al agriculturii americane nu mai este sustenabil pe termen lung, iar cererile în creştere de produse organice din partea clienţilor susţin această tendinţă.

 

”Primesc 20 de telefoane pe zi şi răspund la 60 de emailuri. Majoritatea clienţilor vin din Facebook, care este cel mai bun instrument de vânzare pentru noi, dar suntem şi pe Twitter, Instagram sau Pintrest”, spune C.J. Isbell, un fermier în vârstă de 30 de ani din Rockville, Virginia (districtul Hanover, SUA).

 

Co-proprietar al Keenbell Farm, un business de familie aflat la cea de-a treia generaţie situat la o distanţă de două ore de Washington DC, Isbell conduce astăzi o fermă organică care specializată în producţia de carne de vită, porc, pui şi cereale (soia, porumb, grâu, orz, secară etc.).

A fost încheiat Tratatul de Liber-schimb UE-Japonia
Autor: meatmilk  /   joi, 7 februarie 2019

(Comunicat) Uniunea Europeană și Japonia au încheiat Acordul de Liber-schimb. Acordul de parteneriat economic (APE) între UE și Japonia a intrat în vigoare la 1 februarie 2019. Întreprinderile și consumatorii din întreaga Europă și din Japonia pot profita acum de cea mai mare zonă de comerț deschis din lume. În România, 271 de...

Interpack Dusseldorf își extinde operațiunile în Africa
Autor: meatmilk  /   vineri, 14 decembrie 2018

(Comunicat) Interpack-Messe Düsseldorf se extinde în regiunea Orientul Mijlociu (MEA), sub denumirea de "PACprocess MEA", care va avea loc anual la Centrul Internațional de Expoziții din Cairo, începând din decembrie 2019.   Târgul de comerț poate conta pe sprijinul larg numeroși parteneri de afaceri și organizații...