Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Piata berii la pet va creste la 7,7 miliarde de recipiente, pana in 2015

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Interpack, piata globala a berii la PET va avea o rata anuala de crestere de 5,3 %, pentru a ajunge la 7,7 miliarde de sticle, in 2015. Datele au fost confirmate de un studiu de piata multi-client, realizat de PIRA International.

Conform datelor PIRA, consumul de bere la PET a fost in anul 2010 de 6 miliarde de recipiente, reprezentand 2 % din cele 293 de miliarde de unitati de volume ambulate de bere.

Citand din rezultatele cercetarii, Interpack informeaza ca volumul cel mai mare al productiei si vanzarilor berii la PET o repreprezinta Europa Centrala si de Est. Cu toate acestea, PIRA International afirma ca se asteapta ca rata de crestere, in regiune, sa fie mai mica decat pana acum, in primul rand din cauza cresterii pretentiei fata de calitate a consumatorilor de bere din Rusia si Ucraina.

Cresteri vor fi inregistrate si in Asia, zona Pacificului si China. Cea mai mica rata de crestere a utilizarii PET-urilor la imbutelierea berii va fi inregistrata in America de Nord si America Centrala.

Totodata, studiul PIRA International subliniaza ca majoritatea proprietarilor de marci de bere raman reticenti la adoptarea pe scara larca a acestui tip de ambalaj, cu toate ca berea la PET reprezinta un potential urias, in primul rand datorita avantajelor tehnologice pentru producatori. (I.S.)

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...