Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Piata berii la pet va creste la 7,7 miliarde de recipiente, pana in 2015

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Interpack, piata globala a berii la PET va avea o rata anuala de crestere de 5,3 %, pentru a ajunge la 7,7 miliarde de sticle, in 2015. Datele au fost confirmate de un studiu de piata multi-client, realizat de PIRA International.

Conform datelor PIRA, consumul de bere la PET a fost in anul 2010 de 6 miliarde de recipiente, reprezentand 2 % din cele 293 de miliarde de unitati de volume ambulate de bere.

Citand din rezultatele cercetarii, Interpack informeaza ca volumul cel mai mare al productiei si vanzarilor berii la PET o repreprezinta Europa Centrala si de Est. Cu toate acestea, PIRA International afirma ca se asteapta ca rata de crestere, in regiune, sa fie mai mica decat pana acum, in primul rand din cauza cresterii pretentiei fata de calitate a consumatorilor de bere din Rusia si Ucraina.

Cresteri vor fi inregistrate si in Asia, zona Pacificului si China. Cea mai mica rata de crestere a utilizarii PET-urilor la imbutelierea berii va fi inregistrata in America de Nord si America Centrala.

Totodata, studiul PIRA International subliniaza ca majoritatea proprietarilor de marci de bere raman reticenti la adoptarea pe scara larca a acestui tip de ambalaj, cu toate ca berea la PET reprezinta un potential urias, in primul rand datorita avantajelor tehnologice pentru producatori. (I.S.)

Aplicarea OUG 114/2018 în cazul investițiilor finanțate prin PNDR
Autor: meatmilk  /   joi, 25 aprilie 2019

(Comunicat) Conducerea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a luat o serie de decizii referitoare la situația generată de aplicarea prevederilor OUG nr. 114/ 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal - bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea...

Sergiana relansează Stâna Turistică din Poiana Braşov!
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Încă un proiect de anvergură se naşte sub semnătura Sergiana. Este vorba de relansarea Stânii Turistice din Poiana Braşov, care va deveni astfel al zecelea restaurant din portofoliul Sergiana Grup.   În martie anul trecut, presa semnala că Sergiana Grup  a achiziţionat Stâna Turistică din Poiana Braşov. De...