Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Piata berii la pet va creste la 7,7 miliarde de recipiente, pana in 2015

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Interpack, piata globala a berii la PET va avea o rata anuala de crestere de 5,3 %, pentru a ajunge la 7,7 miliarde de sticle, in 2015. Datele au fost confirmate de un studiu de piata multi-client, realizat de PIRA International.

Conform datelor PIRA, consumul de bere la PET a fost in anul 2010 de 6 miliarde de recipiente, reprezentand 2 % din cele 293 de miliarde de unitati de volume ambulate de bere.

Citand din rezultatele cercetarii, Interpack informeaza ca volumul cel mai mare al productiei si vanzarilor berii la PET o repreprezinta Europa Centrala si de Est. Cu toate acestea, PIRA International afirma ca se asteapta ca rata de crestere, in regiune, sa fie mai mica decat pana acum, in primul rand din cauza cresterii pretentiei fata de calitate a consumatorilor de bere din Rusia si Ucraina.

Cresteri vor fi inregistrate si in Asia, zona Pacificului si China. Cea mai mica rata de crestere a utilizarii PET-urilor la imbutelierea berii va fi inregistrata in America de Nord si America Centrala.

Totodata, studiul PIRA International subliniaza ca majoritatea proprietarilor de marci de bere raman reticenti la adoptarea pe scara larca a acestui tip de ambalaj, cu toate ca berea la PET reprezinta un potential urias, in primul rand datorita avantajelor tehnologice pentru producatori. (I.S.)

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...