Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Piata carnii de pasare: 8% rata de crestere pana in 2015, la nivelul uniunii europene

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Carnea de pasare este categoria industriei carnii care se extinde cel mai repede si se pare ca acest fapt nu se va schimba in perioada urmatoarea declarat pentru Modern Buyer, Luca Cerani, Vicepresedinte Vanzari&Marketing la Cryovac Food Solutions – Emea. Oficialul a precizat ca, la nivel european, rata de crestere a productiei europene de carne de pasare va fi de 8% pana in 2015.

Putine industrii se bucura de o astfel de crestere rapida, a mentionat Cerani. Consumul este preconizat a creste cu 9% in UE, de la o medie de 22,2 kg pe cap de locuitor in 2008. Si inca mai exista posibilitatea de crestere: brazilienii consuma 39,9 kg pui pe an pe cap de locuitor.

Totusi, producatorii de carne de pasare se confrunta cu presiuni legate de pret si cu o concurenta acerba. Concurenta dumneavoastra este pestele de crescatorie. Intre timp, se estimeaza ca vor creste costurile de alimentare – grau, soia. In acest context, provocarea pentru producatori si retaileri este de a diferentia si conferi valoare unui tip de carne care continua sa fie perceput ca un produs cu valoare scazuta”, a subliniat Luca Cerani.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...