Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Piata carnii de pasare: 8% rata de crestere pana in 2015, la nivelul uniunii europene

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Carnea de pasare este categoria industriei carnii care se extinde cel mai repede si se pare ca acest fapt nu se va schimba in perioada urmatoarea declarat pentru Modern Buyer, Luca Cerani, Vicepresedinte Vanzari&Marketing la Cryovac Food Solutions – Emea. Oficialul a precizat ca, la nivel european, rata de crestere a productiei europene de carne de pasare va fi de 8% pana in 2015.

Putine industrii se bucura de o astfel de crestere rapida, a mentionat Cerani. Consumul este preconizat a creste cu 9% in UE, de la o medie de 22,2 kg pe cap de locuitor in 2008. Si inca mai exista posibilitatea de crestere: brazilienii consuma 39,9 kg pui pe an pe cap de locuitor.

Totusi, producatorii de carne de pasare se confrunta cu presiuni legate de pret si cu o concurenta acerba. Concurenta dumneavoastra este pestele de crescatorie. Intre timp, se estimeaza ca vor creste costurile de alimentare – grau, soia. In acest context, provocarea pentru producatori si retaileri este de a diferentia si conferi valoare unui tip de carne care continua sa fie perceput ca un produs cu valoare scazuta”, a subliniat Luca Cerani.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...