Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Piata carnii de pasare ia avant

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Carnea de pasare este categoria care se extinde cel mai repede, spun expertii la Packforum, (centrul de relatii cu clientii Sealed Air Cryovac din Paris si se pare ca acest fapt nu se va schimba in anii ce vin.

In introducerea sa in cadrul evenimentului, Luca Cerani, Vicepresedinte Vanzari & Marketing, Cryovac Food Solutions – Emea, a atras atentia asupra ratei de crestere prognozata a productiei europene de carne de pasare de 8% pana in 2015. Putine industrii se bucura de o astfel de crestere rapida, a mentionat acesta. Consumul este preconizat a creste cu 9% in UE, de la o medie de 22,2 kg pe cap de locuitor in 2008. Si inca mai exista posibilitatea de crestere: brazilienii mananca 39,9 kg pui pe an.

Totusi, producatorii de carne de pasare se confrunta cu presiuni legate de pret si cu o concurenta acerba – in special cu criza economica. Concurenta dumneavoastra este pestele de crescatorie, a spus Luca Cerani participantilor. Intre timp, se estimeaza ca vor creste costurile de alimentare – grau, soia. In acest context, provocarea pentru producatori si retaileri este de a diferentia si conferi valoare unui tip de carne care continua sa fie perceput ca un produs cu valoare scazuta.

Insasi industria carnii se transforma si se consolideaza rapid. In timp ce acum cativa ani cei mai mari jucatori erau americani (Tyson, Smithfield, Cargill, etc.), grupul numarul unu in prezent este JBS din Brazilia. Cel mai mare producator brazilian de carne de pasare angajeaza nu mai putin de 110.000 de oameni.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...