Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Piaţa cărnii de porc va creşte cu pași mici

Autor: Ilie Stoianvineri, 26 iulie, 2013

Industria cărnii de porc va avea parte de 0 evoluţie pozitivă în a doua jumătate a anului 2013 şi la începutul anului 2014, dar cu preţuri mai mici decât estimările şi pe un termen mai lung decât era aşteptat, arată raportul trimestrial despre industria cărnii publicat de Rabobank.

Banca se aşteaptă la creşterea limitată a proviziilor, creşterea cererii din partea Chinei în sezonul festivalelor şi menţinerea la nivel ridicat al preţurilor cărnii de pasăre şi vită. Totuşi, creşterea preţurilor va fi limitată de stocurile ridicate după vânzările dezamăgitoare din primul semestru şi efectul negativ al crizei economice asupra consumului de carne.

Deşi preţurile vor creşte doar uşor, scăderea costurilor cu furajele vor asigura creşterea profitabilităţii sectorului cărnii la nivel global. Totuşi, datorită creşterii lente a preţului cărnii şi scăderii lente a preţului cerealelor, aceasta nu va compensa deplin scăderile din prima jumătate al anului 2013, consideră analistul Albert Vernooij, autorul raportului.

Rezultatele aşteptate depind în principal de creşterea cererii, producţia putând să crească uşor în a doua jumătate al anului. Rabobank se aşteaptă la o creştere treptată a consumului global de carne de porc în al doilea trimestru din 2013, datorită în parte şi începutului sezonului festivalelor în China. Această creştere va susţine creşterea preţurilor, care va fi limitată la rândul ei, de stocurile considerabile disponibile în majoritatea ţărilor lumii.(agrobroker.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...